72 ώρες με την Amal Alamuddin Clooney στην Αθήνα

72 ώρες με την Amal Alamuddin Clooney στην Αθήνα

Παντρεύτηκε τον παγκοσμίως περιζήτητο εργένη, αλλά, αντί για μήνα του μέλιτος, προτίμησε να έρθει στην Αθήνα για επαφές με την πολιτική ηγεσία σχετικά με το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ποια είναι η κυρία που είχε τα κότσια να αφήνει τον σταρ μόνο του στη Νέα Υόρκη;

72 ώρες με την Amal Alamuddin Clooney στην Αθήνα
Το απόγευμα της Δευτέρας, το ρεύμα στη Βασιλίσσης Σοφίας προς το Σύνταγμα έχει μπλοκάρει. Κόρνες, φασαρίες και νεύρα. Λίγο πιο κάτω, διακόσιοι περίπου Κούρδοι και Έλληνες κάνουν πορεία αλληλεγγύης για τους Κούρδους της πόλης Κομπανί, που παλεύουν εναντίον των τζιχαντιστών, ζητώντας την υποστήριξη της Δύσης. Τα τηλεοπτικά συνεργεία, οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ τραβούν μια-δυο φωτογραφίες και συνεχίζουν τον κατήφορο, μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Ο διάδρομος που δημιουργούν τα δύο κάγκελα μπροστά από την είσοδο χωρίζει στη μέση τούς περίπου τριάντα ανθρώπους των media που συνωστίζονται αναμένοντας το πρόσωπο του μήνα, ίσως και της χρονιάς. Η Amal Alamuddin, 36 ετών, μπήκε αναπάντεχα στη ζωή μας, έχοντας ως διαπιστευτήριο τον έρωτα του most wanted εργένη παγκοσμίως, George Clooney. Ο γάμος-υπερπαραγωγή των 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Βενετία έγινε η πρώτη είδηση στα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού και η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως κυρία Clooney θα γινόταν στη χώρα μας. Η συγκυρία ήταν ιδανική για να προβληθεί και πάλι το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.



Η πτήση της είχε προσγειωθεί στις 6.15 μ.μ. στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ώρα ήταν 7.30 μ.μ. και οι δημοσιογράφοι των δελτίων ειδήσεων έβγαιναν με link για να μεταδώσουν τα τελευταία νέα. Ήταν τότε που η Ελένη Λουκά έκανε μια από τις συνηθισμένες, πλέον, παρεμβά­σεις της, κάτι που, όπως είναι φυσικό, ενόχλησε τη Βίκυ Χατζή, ρεπόρτερ του Alpha. Η θεολόγος, που ήταν αναφανδόν υπέρ της Αmal και την ευχαριστούσε για τη στήριξή της στην Ελλάδα, θέλησε να κάνει ένα πέρασμα, τύπου photo bombing, και από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τρία τέταρτα αργότερα. Αυ­τές οι δύο στιγμές ήταν που έδωσαν και λίγο «χρώμα» στην κουραστική αναμονή. Τρεις φορές, όταν στην είσοδο του ξενο­δοχείου έφτασαν τρία mini bus αντί­στοιχα, φωτογράφοι και καμεραμάν «όπλισαν», αλλά αποδείχτηκε άκυρος ο συναγερμός. Η τέταρτη φορά ήταν και η… φαρμακερή. Η λεπτή σιλουέτα της Amal Clooney με τα εντυπωσιακά μαύρα μαλλιά διακρινόταν πίσω από τα φιμέ τζάμια. Κατέβηκε τελευταία, αλλά ως τζέντλεμεν οι συνεργάτες της, Geoffrey Robertson και Norman Palmer, την άφη­σαν να περάσει πρώτη. Εξοικειωμένη, πλέον, με τα φλας, τις κάμερες και τις ιαχές «Αmal» –αφού κατάφερε να κολυ­μπήσει στα βαθιά… βενετσιάνικα νερά–, η φρεσκοπαντρεμένη δικηγόρος περπά­τησε με σταθερά βήματα και αυτοπεποί­θηση ανάμεσα στο δημοσιογραφικό πλήθος, με ένα ελαφρύ χαμόγελο στο πρόσωπό της, ανέβηκε τα σκαλοπάτια και μπήκε στον κυρίως χώρο του ξενο­δοχείου, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση. Φαίνεται, όμως, πως το ξανασκέφτηκε. Έπειτα από πέντε δευτερόλεπτα, η Λι­βανέζα δικηγόρος πέρασε και πάλι την εξώπορτα του ξενοδοχείου. Επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς όλοι όρμησαν προς το σημείο που στεκόταν, ενώ το μόνο τηλεοπτικό συνεργείο που βρισκόταν εκεί κοντά ήταν του Mega, αφού τα υπό­λοιπα είχαν στήσει τις κάμερες στο δρόμο. Οι δηλώσεις δεν διήρκεσαν πάνω από μισό λεπτό, αφού η ένταση ήταν μεγάλη και όταν η μελαχρινή δικηγόρος επέστρεψε στο εσωτερικό του Μεγάλη Βρε­ταννία, σημειώθηκε νέα ένταση μεταξύ των φωτογρά­φων, που θέλησαν να εισέλ­θουν μαζί της στο χώρο, και των αντρών της ασφάλειας του ξενοδοχείου. Ένταση δη­μιουργήθηκε και με τις δηλώσεις της, αφού μόνο το Mega τις είχε… «Είναι τιμή μου που με κάλεσε η ελληνική κυβέρ­νηση και θα έχουμε αυτές τις συναντή­σεις. Σας ευχαριστώ για το ζεστό καλωσόρισμα».

Η ταχύτερα αναγνωρίσιμη γυναίκα του πλανήτη –η είδηση της σχέσης της με τον Clooney είδε το φως της δημοσι­ότητας τον Απρίλιο και από τότε κάθε της εμφάνιση γίνεται πρωτοσέλιδο όχι μόνο σε tabloid περιοδικά– εμφανίζεται λιτή και απλή. Διαμένει σε μια απλή σου­ίτα και δεν έχει ζητήσει από το ξενοδο­χείο τίποτα ιδιαίτερο ή εξεζητημένο.
Κλείσιμο




Τα ευτράπελα 
Κι ενώ στις επίσημες προγραμματι­σμένες εξόδους της, η Amal έβγαινε από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, στις βραδινές επέλεγε την κρυφή έξοδο από την πλευρά της Πανεπιστημίου. Ήταν και εκείνη η γλαφυρή συνάντησή της με την Ελένη Λουκά (βρισκόταν ακροβολισμένη στην πλατεία Συντάγμα­τος και το πρωί της Τρίτης, εντελώς αιφνιδιαστικά, την προσέγγισε και τη φίλησε!) που την έκανε λίγο πιο επιφυ­λακτική. Έτσι, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά τη συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο της Ακρόπολης, αν και το πρό­γραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δεν πραγ­ματοποιήθηκε ποτέ. Λίγο πριν φύγει από άλλη έξοδο, γευμάτισε στο εστιατό­ριο του μουσείου παρέα με τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Γεωργία Σαμαρά, τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τα­σούλα, την υφυπουργό Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, τη γενική γραμματέα του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, και φυ­σικά τους Βρετανούς νομικούς.

Πώς είναι από κοντά;
Κατά την έξοδό της από το μουσείο, ζητήσαμε από την υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου μια τοποθέτηση για το νομικό σκέλος της υπόθεσης και τις πρώτες της εντυπώσεις από την Amal Alamuddin Clooney. «Χαιρόμαστε που αναθερμάν­θηκε το θέμα της επιστροφής των Μαρ­μάρων του Παρθενώνα, και μάλιστα με τη συμβολή διεθνών προσωπικοτήτων. Και η Amal και πιο πριν ο George Clooney δηλώνουν τη στήριξή τους.

Αυτή τη στιγμή η UNESCO έχει αναλά­βει να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με τη Μεγάλη Βρετανία και σε αυτή τη δι­απραγμάτευση εκδηλώθηκε η επιθυμία από την Amal Clooney να βοηθήσει τη χώρα. Είναι καλοδεχούμενη, φυσικά, η στήριξη» δήλωσε στο People. Τι είναι αυτό που εισέπραξε από την 36άχρονη; «Δεν μιλήσαμε πολύ, αλλά δείχνει μια γυναίκα χαμηλών τόνων, μορφωμένη, δυναμική και με πάθος. Εξάλλου και οι καταβολές της συνάδουν σε αυτό, αφού η οικογένειά της είναι από το Λίβανο και έχει μια ζεστασιά. Tης εύχομαι ό,τι καλύ­τερο στη νέα της οικογενειακή ζωή, κα­θώς είναι μια νιόπαντρη γυναίκα». Η Άντζελα Γκερέκου δεν παρέλειψε να τονίσει πόσο σημαντική είναι η στήριξη προς την Ελλάδα από προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας. «Με μέτρο, με σωστά βήματα, θα πρέπει να συνεχί­σουμε την προσπάθεια για την επι­στροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και κάθε διεθνής προσωπικότητα, από τον Ιταλό που ξεκίνησε από το Βρετα­νικό Μουσείο για να έρθει στην Ακρό­πολη με το ποδήλατό του για να υποστηρίξει τον αγώνα μας, μέχρι ανθρώπους των τε­χνών και των επιστη­μών, είναι χρήσιμοι και τους θεωρούμε φίλους και συμμάχους μας» .

Ένα άλλο «θύμα» της γοητείας της Amal ήταν και ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζά­ρου. Στο εστιατόριό του στο Μικρολίμανο γευμάτισε με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και φυσικά με τους δύο διακεκριμένους Βρε­τανούς νομικούς, Geoffrey Robertson και Norman Palmer.

«Το γεγονός πως εί­ναι ένας ευγενέστατος και καλλιεργημένος άνθρωπος νομίζω πως δεν αμφισβητείται από κανέναν από όσους τη συνάντησαν. Παράλ­ληλα, είναι και ένας ζεστός άνθρωπος. Ήταν χαριτωμένη και αυθόρμητη» λέει ο Λευτέρης Λαζάρου στο People για την Amal Clooney. Στα εστιατόριά του έχει μαγειρέψει για πολλούς και διάσημους ανθρώπους που ενθουσιάστηκαν με την κουζίνα του. Ειδικά η Amal, της οποίας η καταγωγή είναι από το Λί­βανο, είναι πολύ εξοικειωμένη με τη μεσογειακή κουζίνα. «Κάθισαν επί δυόμισι ώρες στο εστιατόριο, πράγμα που δείχνει πως απόλαυ­σαν το τραπέζι» σημειώνει με νό­ημα. «Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω όσο το δυνατόν περισσό­τερα και πιο αντιπροσωπευτικά ελλη­νικά προϊόντα» δηλώνει, προσθέτοντας πως «το κρασί ήταν από το κτήμα Αβέ­ρωφ, το λάδι από την Κρήτη, οι ελιές από την Καλαμάτα, οι μελιτζάνες από την Τσακωνιά και τα ψάρια από την Αί­γινα και την Κάλυμνο».



Το πρωί της Τετάρ­της, τηλεοπτικά συ­νεργεία και φωτογράφοι, από ελληνικά και ξένα media, είχαν κατασκηνώσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η Amal και οι συνεργά­τες της θα γίνονταν δεκτοί από τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τής πρόσφερε ένα συμβο­λικό δώρο. Πρόκειται για φωτογραφική σύν­θεση της φωτογράφου Αμαλίας Σωτηροπού­λου, από την έκθεση «Missing Sister» («Η Χαμένη Αδελφή»), όπου απεικονίζονται όλες οι Καρυάτιδες, ενώ στη μέση υπάρχει φωτισμένη εκείνη που βρίσκεται στο Βρετα­νικό Μουσείο. Η φωτογραφική σύνθεση είχε προσφερθεί στο Ιστορικό Μουσείο Σκουφά.


Είναι η νέα Jackie O;
Κατά την πολύωρη αναμονή, αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους δημοσιογρά­φους αλλά και τους… περαστικούς ήταν το τι επιφυλάσσει το μέλλον για το ζεύ­γος Clooney. Θα δούμε το διάσημο ηθο­ποιό να διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για τις μεθεπόμενες προεδρικές εκλογές; Τα παγκόσμια media έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν «νέα Jackie». Σε κάποιους ντόπιους θύ­μισε κάτι από Ράνια της Ιορδανίας. Τα αυστηρά και στενά σύνολα που επιλέγει κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ σε κάθε της δημόσια εμφάνιση ο φακός των φω­τογράφων μαγνητίζεται από το γοητευ­τικό, μη επιτηδευμένο χαμόγελό της. Η εξωτική της αύρα, περιπλεγμένη με την επαγγελματική της κατάρτιση, συνθέ­τουν μια πολύπλευρη προσωπικότητα που, από ό,τι φαίνεται, θα μας απασχο­λήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.




Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης