«Σπαθί» εντός και εκτός Αγώνων η Βουγιούκα

«Σπαθί» εντός και εκτός Αγώνων η Βουγιούκα

Η πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Βάσω Βουγιούκα προσπαθεί να συνέλθει από τον πόνο που νιώθει στο στόμα μετά το δυνατό χτύπημα που δέχθηκε από την Πολωνέζα αντίπαλό της....

«Σπαθί» εντός και εκτός Αγώνων η Βουγιούκα
Η πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Βάσω Βουγιούκα προσπαθεί να συνέλθει από τον πόνο που νιώθει στο στόμα μετά το δυνατό χτύπημα που δέχθηκε από την Πολωνέζα αντίπαλό της. Τα δυο μπροστινά δόντια της, στην κάτω γνάθο, έχουν σπάσει, μεταξύ των δυο, αυτό στο οποίο είχε πάνω ένα στρασάκι σβαρόφκσι, που όταν χαμογελά λαμπιρίζει στο φως. Μέσα από τη μάσκα της δεν μπορεί να πάρει καλές αναπνοές, αλλά στο τέλος κερδίζει.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο λίγη ώρα αργότερα όταν θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια από τη Νότιο Κορέα. Ο τραυματισμός της δεν την αφήνει να κερδίσει και χάνει το μετάλλιο. «Έφθασα στην πηγή αλλά νερό δεν ήπια» λέει στο protothema.gr η 26χρονη πρωταθλήτρια η οποία μετά τους αγώνες πήγε εσπευσμένα στο ιατρείο πυγμαχίας όπου την περίμεναν ειδικοί γιατροί για να της φτιάξουν και πάλι τα δόντια.

Κλείσιμο
«Το χτύπημα από την Πολωνέζα ήταν αυτό που με νίκησε και ξέρεις δεν μου αρέσει να χάνω, κάνω τα πάντα για να κερδίζω» συνεχίζει.

Ο αθλητισμός ήταν πάντα για τη Βασιλική η δεύτερη φύση της. «Από μικρή έκανα αθλητισμό, ξεκίνησα με μπαλέτο στη συνέχεια με βόλει αλλά δεν μου άρεσαν. Με το που έμαθα για την ξιφασκία τη λάτρεψα» λέει η Βασιλική και εξηγεί πως την κέρδισε το άθλημα του σπαθιού. «Ήμουν 12 ετών όταν στο σχολείο μου έτυχε να έρθει ένας ειδικός του αθλήματος. Μόλις έβγαλε τα σπαθιά από τις θήκες μπροστά μας σάστισα. Ήθελα να τα αγγίξω, να τα δω. Μαγεύτηκα. Αυτό ήταν, αυτό ήθελα να κάνω. Πήγα εντυπωσιασμένη στους γονείς μου και τους είπα θέλω να κάνω ξιφασκία. Εκείνοι με κοίταξαν περίεργα, αλλά στο τέλος μου έκαναν το χατίρι».

Οι πρώτες διακρίσεις ήρθαν σε ηλικία 14 ετών επιβραβεύοντας τον κόπο και τη σκληρή προπόνηση της Βασιλικής. «Ο πρωταθλητισμός θέλει πείσμα, υπομονή, συγκρότηση και σωστή δουλειά. Πρωταθλητής είσαι μονάχα για μια στιγμή. Όταν με ρωτάνε λέω ότι κάνω πρωταθλητισμό και όχι ότι είμαι πρωταθλήτρια. Προπονούμαι τρεις ώρες καθημερινά, ενώ τώρα για τους Ολυμπιακούς οι προπονήσεις κρατούσαν ακόμη περισσότερο».

Παράλληλα με την ξιφασκία η Βασιλική διαπρέπει και στο σχολείο. Δίνει πανελλήνιες και περνά στο τμήμα οδοντιατρικής όπου φέτος ευελπιστεί να πάρει και το πτυχίο της. «Μόλις επιστρέψω θέλω να ξεκουραστώ και θέλω αυτή τη χρονιά να πάρω το πτυχίο μου». Στον ελεύθερο χρόνο της πηγαίνει σινεμά ή διαβάζει κάποιο καλό λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν ασχολείται με άλλο άθλημα καθώς η ξιφασκία είναι η μοναδική της αγάπη.

Σε λίγα 24ωρα θα επιστρέψει από το Λονδίνο γεμάτη εμπειρίες. «Ήταν μια αρκετά καλή διοργάνωση. Και το στάδιο όπου αγωνίστηκα ήταν εντυπωσιακό και στο Ολυμπιακό χωριό ήταν όλα υπέροχα» λέει η 26χρονη πρωταθλήτρια.

Το δρόμο του αθλητισμού ακολούθησαν και τα άλλα δυο αδέρφια της Βασιλικής τα οποία όμως δεν έχουν διακριθεί όπως εκείνη. Αυτός που έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης και με τον οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις είναι ο ξάδερφός της Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού.

«Με τον Ίαν μιλάμε αρκετά συχνά. Με πήρε τηλέφωνο για να μου ευχηθεί καλή επιτυχία πριν τους Ολυμπιακούς, ενώ όταν έμαθε για τον τραυματισμό μου με πήρε για να μου δώσει κουράγιο. Ίσως το χειμώνα τον επισκεφτώ στη Ρωσία όπου πήγε για να παίξει» είπε στο ΘΕΜΑ η Βασιλική.

Παρά την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου η Βασιλική Βουγιούκα θα εξακολουθήσει να πηγαίνει τα πρωινά στο πανεπιστήμιό της, προκειμένου να πάρει το πτυχίο της από το τμήμα οδοντιατρικής. Μέχρι τότε θα μοιράζει την ημέρα της ανάμεσα στις σπουδές και στις προπονήσεις με το σπαθί της, ενώ τα βράδια θα χαλαρώνει πηγαίνοντας σινεμά με φίλους της στους Αμπελοκήπους όπου μένει ή θα μένει σπίτι της μαζί με τα αδέρφια της και θα παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, έχοντας, όμως το βλέμμα της στραμμένο στους Μεσογειακούς αγώνες που ακολουθούν πριν την επόμενη Ολυμπιάδα.
 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης