Αντιδράσεις για το remake του «Άρχοντα των Μυγών» που θα περιλαμβάνει μόνο... κορίτσια

Αντιδράσεις για το remake του «Άρχοντα των Μυγών» που θα περιλαμβάνει μόνο... κορίτσια

Το Twitter πήρε «φωτιά» με την είδηση για τη σημαντική αλλαγή στην πλοκή

Αντιδράσεις για το remake του «Άρχοντα των Μυγών» που θα περιλαμβάνει μόνο... κορίτσια
Ο «Άρχοντας των Μυγών» είναι ένα από τα πιο διαχρονικά αριστουργήματα της βρετανικής λογοτεχνίας, μια αλληγορική ματιά στην ανθρώπινη φύση, τα κατώτερα ένστικτα της οποίας - σύμφωνα με τον συγγραφέα - μπορεί να αμβλύνονται από τον πολιτισμό, αλλά δυστυχώς δεν εξαλείφονται ποτέ.

Το μυθιστόρημα-σταθμός του Άγγλου νομπελίστα Γουίλιαμ Γκόλντινγκ, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1954, ακολουθεί μια ομάδα αγοριών, ηλικίας από έξι έως δεκατριών ετών, που βρίσκονται ξαφνικά ολομόναχοι σε ένα παρθένο, πανέμορφο νησί όταν το αεροπλάνο τους συντρίβεται και όλοι οι ενήλικες σε αυτό σκοτώνονται. 

Κλείσιμο
Παρότι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τον δικό τους κοινωνικό παράδεισο δικαιοσύνης και ισότητας, οι μικροί «άγριοι» διαβρώνονται σιγά σιγά από το εγγενές κακό που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος και εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι εξουσίας που τους οδηγεί ακόμα και στον φόνο. Έτσι, ο παράδεισος μετατρέπεται σε εφιαλτική κόλαση βίας και φόβου, μέσα από ένα ταξίδι γεμάτο σύμβολα που παραμένει επίκαιρο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Η διαχρονική απήχηση και επιρροή αυτού του σημαντικού κλασικού βιβλίου δικαιολογεί την ευαισθησία που δείχνουν ορισμένοι αναγνώστες στον τρόπο που το αγαπημένο τους μυθιστόρημα μπορεί να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Και μπορεί οι δύο - μέχρι σήμερα - τηλεοπτικές μεταφορές του να είχαν δεχτεί στο παρελθόν κάποιες επικρίσεις, ωστόσο αυτές δεν ήταν τίποτα μπροστά στον σάλο για το remake που σχεδιάσουν οι σκηνοθέτες Scott McGehee και David Siegel!

Ο λόγος; Μια σημαντική αλλαγή σε μια από τις πιο βασικές λεπτομέρειες του βιβλίου, που έχει εξοργίσει τους αναγνώστες.

Σύμφωνα με το σκηνοθετικό δίδυμο, στο νέο remake του «Άρχοντα των Μυγών» δεν θα πρωταγωνιστεί πλέον μια ομάδα αγοριών αλλά μια ομάδα κοριτσιών, μια αλλαγή που για πολλούς πρόκειται να στερήσει από κάθε νόημα και λογική την πλοκή της ταινίας. Σύμφωνα με πολλούς χρήστες των social media, κριτικούς λογοτεχνίας και αρθρογράφους πρόκειται για μια ιδέα που ουσιαστικά παραβλέπει τα κεντρικά θέματα του αυθεντικού κειμένου.



«Ένα remake μόνο με γυναίκες του Άρχοντα των Μυγών δεν θα έβγαζε νόημα επειδή... η πλοκή του βιβλίου δεν θα συνέβαινε μόνο με γυναίκες», έγραψε στο Twitter η Αμερικανίδα συγγραφέας και κριτικής Toxane Gay, ενώ άλλοι χρήστες σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι, τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία θα αναλάβουν να γράψουν... άνδρες, κάτι που απλώς θα χειροτερέψει τα πράγματα.



Άλλοι πάντως προσπάθησαν να δουν την αστεια πλευρά της υπόθεσης, λέγοντας ότι στην κοριτσίστικη εκδοχή του «Άρχοντα των Μυγών» οι πρωταγωνίστριες απλώς θα... ζητούσαν ξανά και ξανά συγγνώμη η μία από την άλλη, μέχρι όλες τους να πεθάνουν από βαρεμάρα.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης