Το πιστεύετε ή όχι, είναι θέμα γονιδίων αν μια δίαιτα θα πετύχει ή όχι!

Το πιστεύετε ή όχι, είναι θέμα γονιδίων αν μια δίαιτα θα πετύχει ή όχι!

Η επιτυχία μιας δίαιτας δεν έχει να κάνει με ιδανικές τροφές, λένε οι επιστήμονες - Διαβάστε το πείραμα που έκαναν σε διαφορετικά πειραματόζωα

Το πιστεύετε ή όχι, είναι θέμα γονιδίων αν μια δίαιτα θα πετύχει ή όχι!
Δεν υπάρχει ιδανική συνταγή για την άκρως επιτυχημένη δίαιτα λένε οι επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι το βάρος μας εξαρτάται από τα γονίδια μας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν  έπειτα από τη διενέργεια ενός πειράματος σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες ποντικών, στο Πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Στην κάθε μία δόθηκε διατροφή  Δυτικού Τύπου,Ιαπωνική, Μεσογειακή και μια δίαιτα τύπου Atkins, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλής σε υδατάνθρακες.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν στη Μεσογειακή δίαιτα εκχύλισμα  κόκκινου κρασιού και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού στην Ιαπωνική, με στόχο οι δίαιτες αυτές να μοιάζουν περισσότερο με μια κλασική δίαιτα που ακολουθούν οι άνθρωποι.

Τα ποντίκια είχαν τη δυνατότητα να τρώνε ότι ήθελαν ανάλογα με τι δίαιτα που είχε επιλέγει γι αυτά, αλλά οι επιστήμονες αποφάσιζαν και έλεγχαν τις ποσότητες.

Έξι μήνες αργότερα, ανακάλυψαν ότι μία ομάδα ποντικών με συγκεκριμένο γονιδιακό προφίλ, έγιναν παχύσαρκα και εμφάνισαν προβλήματα στο ήπαρ με την δίαιτα Δυτικού Τύπου, αλλά δεν βρήκαν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία όλων των ποντικών μετά  από την δίαιτα Atkins.

Κάποια από τα ποντίκια που ακολούθησαν δίαιτα τύπου Atkins, πάλι λόγω γονιδιακής διαφοροποίησης, εμφάνισαν σημάδια μεταβολικού συνδρόμου, ήταν όμως πιο υγιή από αυτά που ακολούθησαν Δυτικού Τύπου δίαιτα.

Η μελέτη έδειξε ότι το αποτέλεσμα της δίαιτας είναι πιθανό να  εξαρτάται από το γενετικό προφίλ του κάθε ατόμου, σε σχέση με τη διατροφή, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου, εκτιμώντας ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορούν, από τις υποθέσεις να περάσουν στις αποδείξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης