ΗΠΑ: Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι υποψήφιος για τη Γερουσία

ΗΠΑ: Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι υποψήφιος για τη Γερουσία

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία το 2012 αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στη Γιούτα για τη Γερουσία – Θεωρείται ότι έχει προβάδισμα στη διεκδίκηση της έδρας – Έχει γίνει έντονα επικριτικός κατά του Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι υποψήφιος για τη Γερουσία
Την υποψηφιότητά του για τη Γερουσία ανακοίνωσε ο πρώην υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2012, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο Ρόμνεϊ θα διεκδικήσει μια έδρα στη Γιούτα. 

Η επιστροφή του στην πολιτική προκαλεί «πονοκέφαλο» στο Λευκό Οίκο, καθώς ο Ρόμνεϊ είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του στο ρεπουμπλικανικό κόμμα. 

Κλείσιμο
«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για τη Γερουσία επειδή πιστεύω ότι μπορώ να φέρω τις αξίες και τα μαθήματα της Γιούτα στην Ουάσινγκτον» είπε ο Ρόμνεϊ, σε βίντεο που κυκλοφόρησε. 


Η εκλογή του θεωρείται ότι έχει πολλές πιθανότητες καθώς ο ίδιος μπαίνει στην κούρσα έχοντας μεγάλη αναγνώριση, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Εάν κερδίσει, θα εκτοπίσει από τη θέση του τον Ότιν Χατς, που είναι ο γερουσιαστής των ρεπουμπλικανών με τη μεγαλύτερη θητεία. 

Η ανακοίνωσή του αναμενόταν νωρίτερα, ωστόσο καθυστέρησε λόγω του μακελειού με τους 17 νεκρούς σε σχολείο της Φλόριντα. 

Ποια θα είναι η στάση του έναντι του Τραμπ

Στο βίντεο, ο Ρόμνεϊ δεν κάνει καμία αναφορά στον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, δείχνει να κρατά αποστάσεις από τις θέσεις του Λευκού Οίκου για τη μετανάστευση, σημειώνοντας ότι η Γιούτα καλωσορίζει τους νόμιμους μετανάστες απ' όλο τον κόσμο, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον στέλνει στους μετανάστες ένα μήνυμα αποκλεισμού. 

Άλλωστε και στο παρελθόν, ο Ρόμνεϊ έχει αποστασιοποιηθεί από τον Τραμπ, με τους δυο τους να έχουν ανταλλάξει λεκτικά πυρά. Αν και το όνομά του ακούστηκε για κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο, οι σχέσεις τους παραμένουν σε ένταση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης