Η Χεζμπολάχ «είδε» τον Αλ-Μπαγκντάντι στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ

Η Χεζμπολάχ «είδε» τον Αλ-Μπαγκντάντι στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ

Δεν διευκρινίζεται εάν ο Μπαγκντάντι συνελήφθη - Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει «πληροφορίες που μπορούν να δημοσιευθούν»

Η Χεζμπολάχ «είδε» τον Αλ-Μπαγκντάντι στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ
Μέσο ενημέρωσης της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ αναφέρει ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι βρισκόταν στη συριακή πόλη Αλμπού Καμάλ κατά τη διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού και των συμμάχων του εκεί.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται εάν ο Μπαγκντάντι συνελήφθη στην πόλη, την οποία ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις δηλώνουν ότι κατέλαβαν αυτήν την εβδομάδα.

Κλείσιμο
Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν διαθέτει «πληροφορίες που μπορούν να δημοσιευθούν» σχετικά με το πού βρίσκεται ο επικεφαλής των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν στην πόλη Αλμπού Καμάλ η οποία κατελήφθη την Πέμπτη από τον συριακό στρατό.

Ο συριακός στρατός ανακήρυξε χθες την οριστική νίκη του επί του «Ισλαμικού Κράτους» υποστηρίζοντας ότι η ανακατάληψη της τελευταίας πόλης, που ήλεγχε στη Συρία, σηματοδότησε την ολοκληρωτική κατάρρευση του «χαλιφάτου». Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κατάληψη της Αλμπού Καμάλ, μιας μεθοριακής πόλης στα σύνορα με το Ιράκ και τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών επισφράγισε «την κατάρρευση του εγχειρήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh στην περιοχή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης