Σήμερα ο μετά θάνατον γάμος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Σανς Ελιζέ με τον σύντροφό του

Σήμερα ο μετά θάνατον γάμος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Σανς Ελιζέ με τον σύντροφό του

Παρουσία του Ολάντ, ο Ετιέν Καντίλ ενώθηκε σήμερα με τα δεσμά του γάμου με τον εκλιπόντα Χαβιέ Ζουγκελέ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 20 Απριλίου

Σήμερα ο μετά θάνατον γάμος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Σανς Ελιζέ με τον σύντροφό του
Ο Ετιέν Καντίλ ενώθηκε σήμερα με τα δεσμά του γάμου με τον εκλιπόντα Χαβιέ Ζουγκελέ, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 20 Απριλίου, κατά τη διάρκεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία.

Στην μετά θάνατον τελετή παρευρέθησαν τόσο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, όσο και η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Κλείσιμο
Ο 37χρονος Ζουγκελέ έπεσε νεκρός εν ώρα υπηρεσίας, τρεις μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Επί σειρά ετών, ο γκέι ακτιβιστής είχε πρωτοστατήσει στον αγώνα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ ήταν και από τους πρώτους αστυνομικούς που έσπευσαν εθελοντικά να βοηθήσουν τα θύματα του Μπατακλάν, στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Όπως έγινε γνωστό μετά τον θάνατό του, ο 37χρονος αστυνομικός  είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να προσφέρει βοήθεια σε καταυλισμούς προσφύγων. Επρόκειτο για έναν υποδειγματικό αστυνομικό, ο οποίος δεν δίσταζε να βρίσκεται στο επίκεντρο ακόμη και των πιο δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων, προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον του.

Η συγκλονιστική νεκρολογία του συντρόφου του

Εμφανώς συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο σύντροφος του αδικοχαμένου αστυνομικού, Ετιέν Καρντίλ, διάβασε μια συγκλονιστική νεκρολογία στη κηδεία του αγαπημένου του, πριν από ένα μήνα, κάνοντας ειδική αναφορά στην γενναιόδωρη φύση και την ευσυνειδησία του 37χρονου.

Ο Καρντίλ ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση «Χαβιέ, σε αγαπώ. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου» για να συνεχίσει λέγοντας ότι δεν αισθάνεται μίσος για τους τρομοκράτες. 

«Οταν ήρθαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι κάτι σοβαρό συνέβη στα Ηλύσια Πεδία και ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, μια μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ», ανάφερε ο Καρντίλ, εξηγώντας ότι στο μυαλό του ήρθαν αμέσως τα λόγια του Antoine Leiris, ο οποίος έχασε την σύζυγό του και το παιδί του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν, στις 13 Νοεμβρίου 2015: «Δεν θα έχετε το μίσος μου».

«Υποφέρω χωρίς μίσος. Αυτό το μίσος, Χαβιέ, δεν το έχω γιατί δεν σου ταιριάζει. Δεν αντιστοιχεί σε τίποτα με όσα έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει», είπε ο σύντροφος του αστυνομικού, με τον οποίο είχαν σύμφωνο γάμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης