Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή;

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή;

Αυτό υποστηρίζει η ομάδα 38 North με την Πιονγιάνγκ να ζητά από τους ξένους ανταποκριτές να ετοιμαστούν για ένα «μεγάλο γεγονός»

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή;
Έτοιμη για μια νέα πυρηνική δοκιμή εμφανίζεται σύμφωνα με την ομάδα 38 North η Βόρεια Κορέα για τους εορτασμούς της 105ης επετείου από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ το Σάββατο.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλέστηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης η Φωνή της Αμερικής «η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει τοποθετήσει μια πυρηνική συσκευή σε ένα τούνελ και να ετοιμάζεται να την πυροδοτήσει το πρωί του Σαββάτου (σ.σ. τοπική ώρα)».

Κλείσιμο
Την εκδοχή αυτή υποστηρίζουν τα στοιχεία που επικαλείται η ομάδα 38 North λέγοντας ότι «εικόνες από δορυφόρο στις 12 Απριλίου δείχνουν ότι υπάρχει κινητικότητα σε χώρο δοκιμών».

Οι πληροφορίες έρχονται λίγες ώρες μετά την ενημέρωση από την Πιονγιάνγκ στους περίπου 200 ξένους ανταποκριτές που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα καθώς η χώρα γιορτάζει το Σάββατο 15 Απριλίου την 105η επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, να ετοιμαστούν για ένα «μεγάλο και σημαντικό γεγονός».

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την φύση του γεγονότος, ούτε πού αυτό θα συμβεί, ενώ παρόμοιες ανακοινώσεις στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με μικρής σημασίας γεγονότα.

Το 2016 για παράδειγμα, ξένοι δημοσιογράφοι υποβλήθηκαν σε ώρες εξέτασης από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, ενόψει – όπως αποδείχθηκε – μιας ποπ συναυλίας που έγινε στο τέλος του συνεδρίου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης