Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Τίλερσον για την κρίση στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Τίλερσον για την κρίση στη Συρία

Το τηλεφώνημα αφορά και την προγραμματισμένη για τις 11 και 12 Απριλίου συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ, στη Μόσχα

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Τίλερσον για την κρίση στη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον και του Ρώσου ομολόγου του Σεργέι Λαβρόφ έλαβε χώρα το Σάββατο, με αφορμή τη νέα ένταση στην κρίση του Συριακού ζητήματος.

Το περιεχόμενο της συζήτησης εικάζεται πως αφορά τόσο τις τελευταίες εξελίξεις, όσο και την προγραμματισμένη για τις 11 και 12 Απριλίου επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη στη Μόσχα.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με διαρροές από τη ρωσική κυβέρνηση, ο Λαβρόφ διαμαρτυρήθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, λέγοντας πως με την επίθεση στην αεροπορική βάση της Συρίας βοήθησαν τους τζιχαντιστές, τονίζοντας πως ήταν μία επίθεση απέναντι σε μία κυβέρνηση χώρας που μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας.

Παρά τις διαφωνίες τους, οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την κουβέντα τους στη μεταξύ τους συνάντηση, ενώ ο Λαβρόφ επανέλαβε το αίτημα για αποστολή εμπειρογνωμόνων στην Ιντλίμπ και στη βάση Σαϊράτ, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τα χημικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης