Μία σύλληψη για το ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο

Μία σύλληψη για το ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο

Ο συναγερμός σήμανε μετά την πληροφορία ότι ένας άνδρας πλησίασε στον φράκτη και υποστήριξε ότι κρατά βόμβα

Μία σύλληψη για το ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο
Συναγερμός στον Λευκό Οίκο σήμανε λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα), μετά την πληροφορία για την ύπαρξη υπόπτου πακέτου βόμβας έξω από την περίμετρο της κατοικίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και του προαύλιου χώρου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και πυροτεχνουργοί. όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα το προσωπικό και τα στελέχη του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε ασφαλές μέρος εντός του κτιρίου.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με αναφορές της αντιτρομοκρατικής, το πακέτο εντοπίστηκε σε δρόμο έξω από το περιφραγμένο έδαφος του Λευκού Οίκου. Ο συγκεκριμένος δρόμος εκκενώθηκε και η κυκλοφορία αποκλείστηκε από κάθε κατεύθυνση.

Όπως ανέφεραν ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, ο συναγερμός σήμανε μετά από την παρουσία ενός άνδρα, ο οποίος πλησίασε στον φράκτη και απευθυνόμενος στις κάμερες ασφαλείας, δήλωσε πως κρατά στα χέρια του μία βόμβα, την οποία και εναπόθεσε στο έδαφος, πριν απομακρυνθεί.

Ο ύποπτος, μετά από ταχύτατες ενέργειες των ειδικών μονάδων ασφαλείας, συνελήφθη και μετά την αναγνώρισή του, διαπιστώθηκε πως υπήρχε ήδη ένταλμα σύλληψής του για άλλη υπόθεση.



Οι δημοσιογράφοι πήραν εντολή να περιοριστούν εντός της αίθουσας Τύπου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση και να δοθεί το «πράσινο φως» για την επιστροφή στην προτέρα ομαλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται το ειδικό ρομπότ που εξετάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Από την ίδια πηγή, έγινε γνωστό ότι το πακέτο μεταφέρεται ήδη στην ειδική υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση.

Μετά από περίπου μία ώρα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και ότι επανέρχεται η ομαλή λειτουργία, λίγη ώρα πριν το καθιερωμένο μπρίφινγκ.

Στη δήλωσή του ο υπεύθυνος ασφαλείας τόνισε ότι δεν δόθηκε ποτέ εντολή για κλείσιμο του Λευκού Οίκου. «Ένας άνδρας πλησίασε έναν αστυνομικό με πολιτικά και του είπε ότι κουβαλά βόμβα. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση και ένα όχημα της ασφάλειας έσπευσε στο σημείο. Ο δρόμος στην ανατολική πλευρά αποκλείστηκε, αλλά τα υπόλοιπα σημεία λειτουργούσαν κανονικά». 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης