Φωτογραφίες: Τα πιο «σουρεάλ» νεκροταφεία στον κόσμο

Φωτογραφίες: Τα πιο «σουρεάλ» νεκροταφεία στον κόσμο

Πέτρινες προτομές των προέδρων των ΗΠΑ, παροπλισμένα άρματα μάχης από την Ουκρανία, ένα βουνό από ρετρό λεωφορεία, ατμομηχανές σε εγκατάλειψη

Φωτογραφίες: Τα πιο «σουρεάλ» νεκροταφεία στον κόσμο
Φανταστείτε μία αχανή περιοχή γεμάτη από παροπλισμένα άρματα μάχης και τανκς. Ή έναν μεγάλο «κήπο» από πέτρινα αγάλματα με τις μορφές των Αμερικανών προέδρων. Ή ακόμα-ακόμα, ένα βουνό από σκουριασμένα και κατεστραμμένα ποδήλατα διαφόρων τύπων.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να συνθέσουν έναν σουρεαλιστικό τοπίο σε πίνακα της ομώνυμης σχολής. Μία διαφορετική ματιά στην πραγματικότητα, με τον καθένα από αυτούς να εμπεριέχει χιλιάδες συμβολισμούς, οι οποίοι φυσικά, βρίσκονται στη σφαίρα του ιδεατού και όχι της πραγματικότητας, τουλάχιστον σε επίπεδο προσέγγισης και ερμηνείας.

Κλείσιμο
Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εξής. Τα «σουρεάλ» τοπία είναι νεκροταφεία αντικειμένων. Ιδιαίτερων αντικειμένων, αλλά πάντως... νεκροταφεία. Πεταμένα μικρά και μεγάλα αντικείμενα, τανκ, αγάλματα, ατμομηχανές, ποδήλατα, παλιά αυτοκίνητα, ρετρό λεωφορεία. Εικόνες που φέρνουν στη μνήμη πολλά και θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την αυγή μίας νέας εποχής και την ανατολή μίας άλλης, αγαπημένης, αλλά λιγότερο τεχνολογική.

Η πρώτη εικόνα αναφέρεται σε ένα νεκροταφείο ποδηλάτων. Δίκυκλων, αλλά και τετράκυκλων, όπως τα χρησιμοποιούν για ταξί στη Ντάκα του Μπανγκλαντές. Χιλιάδες ποδήλατα, κάθε τύπου, έχουν συνθέσει ένα περιβάλλον με φόντο το πράσινο της πυκνής φύσης που τα περιβάλλει.



Η δεύτερη εικόνα είναι άκρως εντυπωσιακή. Εκατοντάδες παροπλισμένα άρματα μάχης στην Ουκρανία, σε έναν «κήπο» που θυμίζει πόλεμο, αλλά μπορεί κάλλιστα να συμβολίσει και την απομάκρυνση του κόσμου από τη λαίλαπα. Η πραγματικότητα ωστόσο δεν αφήνει περιθώρια για σουρεάλ σκέψεις, καθώς ο εμφύλιος μαίνεται, η Κριμαία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία και ο πόλεμος βρίσκεται για μία ακόμη φορά προ των πυλών.



Η τρίτη εικόνα αποτυπώνει όντως την αλλαγή μίας εποχής. Ατμομηχανές φαντάσματα, στη θέση των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί υπερσύγχρονα μέσα για τη μετακίνηση των πολιτών.



Στην τέταρτη εικόνα βλέπουμε όλη την αμερικάνικη ιστορία. Οι προτομές των προέδρων βρίσκονται όλες εκεί, για να θυμίζουν το πέρασμα των χρόνων, τα γεγονότα και την εξέλιξη.



Στην πέμπτη φωτογραφία αντικρίζουμε ένα... εσωτερικό νεκροταφείο αυτοκινήτων μέσα σε κτήριο! Παλιά αμάξια, κουφάρια μίας άλλης εποχής, που ελάχιστοι είχαν την ευτυχία να διαθέτουν ένα τετράτροχο με μηχανή όχημα.



Στην έκτη εικόνα συναντάμε ένα βουνό από ρετρό λεωφορεία. Ελάχιστα του είδους έχουν παραμείνει στην κυκλοφορία. Ένα ουράνιο τόξο από χρώματα, που ξεφτίζει από το πέρασμα του χρόνου...




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης