Ο σκύλος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση της Σμύρνης τον περιμένει να «γυρίσει»

Ο σκύλος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση της Σμύρνης τον περιμένει να «γυρίσει»

«Ήρωα» αποκαλούν τα τουρκικά μέσα τον αστυνομικό Φετχί Σεκίν, που συνεπλάκη με τους βομβιστές αυτοκτονίας έξω από το δικαστήριο της Σμύρνης - Θα είχαν υπάρξει περισσότερα θύματα, αν ο αστυνομικός δεν είχε συγκρουστεί με τους τρομοκράτες

Ο σκύλος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση της Σμύρνης τον περιμένει να «γυρίσει»
Ένας σκύλος, τον οποίο φρόντιζε ο αστυνομικός Φετχί Σεκίν, που επί δέκα χρόνια υπηρετούσε στην είσοδο του δικαστηρίου της Σμύρνης στην Τουρκία, περιμένει ακόμα στο ίδιο σημείο το αφεντικό του να γυρίσει... Ο 43χρονος Σεκίν, που τα τουρκικά μέσα αποκαλούν «ήρωα», έχασε την ζωή του στις 5 Ιανουαρίου, όταν μαζί με συνάδελφό του συγκρούστηκε με δύο τρομοκράτες που ανατίναξαν αυτοκίνητο - βόμβα έξω από το δικαστήριο.

Οι βομβιστές αυτοκτονίας προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών ενώ κατά την συμπλοκή σκοτώθηκε ο Σεκίν και ένας δικαστικός υπάλληλος και τραυματίστηκαν δέκα άτομα. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Κλείσιμο


Κάμερες ασφαλείας της περιοχής δείχνουν κατά την διάρκεια της συμπλοκής ο σκύλος του Σεκίν, ο Ζεϊτίν, να τρέχει μαζί με τον αστυνομικό που προσπαθούσε να εμποδίσει τους δράστες. Φίλοι του αστυνομικού δήλωσαν ότι ο Σεκίν αγαπούσε τα ζώα όσο και τους ανθρώπους και ο Ζεϊτίν ήταν ένας αδέσποτος σκύλος που είχε υπό την προστασία του ο άτυχος αστυνομικός.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο δικαστήριο της Σμύρνης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο τηλέφωνο με την χήρα του αστυνομικού, ο οποίος κατάγεται από την πόλη Έλαζιγ και της εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο αστυνομικός θυσιάστηκε για να μην γίνει μεγαλύτερη αιματοχυσία καθώς πιστεύεται ότι οι τρομοκράτες είχαν σκοπό να εισέλθουν στο δικαστήριο και να σκορπίσουν τον θάνατο.


Ο σκύλος του αστυνομικού, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, παραμένει ακόμα στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης