Πούτιν και Ασαντ δημιουργούν μία νέα γενιά τρομοκρατών, προειδοποιεί η ΜΙ6

Πούτιν και Ασαντ δημιουργούν μία νέα γενιά τρομοκρατών, προειδοποιεί η ΜΙ6

Σύμφωνα με τον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας η ισοπέδωση στη Συρία θα προκαλέσει κύμα τρομοκρατών που θα απειλήσουν τη Δύση 

Πούτιν και Ασαντ δημιουργούν μία νέα γενιά τρομοκρατών, προειδοποιεί η ΜΙ6
Τη στιγμή που οι συριακές και ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν ανελέητα το σφυροκόπημα στη Συρία πλήττοντας μεταξύ στόχων του Ισλαμικού Κράτους και αμάχους, οι μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποιούν για την επόμενη γενιά τρομοκρατών που «σχεδιάζεται» από τα χέρια… του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, και του Ρώσου ομολόγου του, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«
Η Ρωσία και Ο Ασαντ δημιουργούν νέα γενιά τρομοκρατών που θα αποτελέσει απειλή για όλους εμάς. Η Ρωσία και το συριακό καθεστώς επιδιώκουν να μετατρέψουν το Χαλέπι σε έρημο και μετά θα το αποκαλέσουν ειρήνη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΜΙ6, Αλεξ Γιάνγκερ. 

Στην πρώτη του δημόσια ομιλία, ο γενικός διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία, σε συνεργασία με το καθεστώς του Ασαντ δημιουργούν μία νέα γενιά τρομοκρατών που θα απειλήσει όλες τις χώρες, εκ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«
Κλείσιμο
Αν δεν αλλάξουν πορεία, θα δώσουν ένα τραγικό παράδειγμα των κινδύνων της στέρησης της νομιμότητας», συμπλήρωσε.

«Χαρακτηρίζουν τρομοκράτη όποιον αντιτίθεται σε μία σκληρή κυβέρνηση. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι θα φέρει η επόμενη χρονιά. Αλλά ξέρω ότι δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλείς από τις απειλές που “αναδύονται” από αυτά τα εδάφη, αν ο εμφύλιος δεν τερματιστεί», είπε Γιάνγκερ.

Την ίδια στιγμή, προειδοποίησε πως το Ισλαμικό Κράτος ασχολείται με τα σχέδια για νέες επιθέσεις εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και συμμαχικών χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης