Ο Φρανσουά Φιγιόν ξεκινά με ανασχηματισμό στην κεντροδεξιά

Ο Φρανσουά Φιγιόν ξεκινά με ανασχηματισμό στην κεντροδεξιά

Αλλαγές κάνει στο κόμμα του Νικολά Σαρκοζί ο Φιγιόν με πρώτη κίνηση να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων τον 71χρονο Μπερνάρ Ακουαγέ, βουλευτή στην Άνω Σαβοία

Ο Φρανσουά Φιγιόν ξεκινά με ανασχηματισμό στην κεντροδεξιά
Με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν τον αέρα του νικητή, αν διεξάγονταν σήμερα προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Φρανσουά Φιγιόν σηκώνει τα μανίκια κάνοντας ανασχηματισμό στο κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων τον 71χρονο Μπερνάρ Ακουαγέ, βουλευτή στην Άνω Σαβοία. Ο  πρώην ωτορινολαρυγγολόγος θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του νεοεκλεγέντα ηγέτη της γαλλικής Κεντροδεξιάς, ο οποίος καλείται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας έχοντας αντίπαλο την ξανθιά σταρ του «Εθνικού Μετώπου».

Κλείσιμο
Δημοσκόπηση των Κantar - Sofres - Onepoint , που διεξήχθη για λογαριασμό των RTL, Le Figaro και LCL δείχνει ότι, ο Φρανσουά Φιγιόν προηγείται στην πρόθεση ψήφου βάζοντας στο περιθώριο την Μαρίν Λεπέν. 

Για την γαλλική Αριστερά, τα νέα είναι άσχημα αφού η Κεντροδεξιά με την Ακροδεξιά είναι αυτές που θα κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.  
 
Στον πρώτο γύρο, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, βγαίνει νικητής αποσπώντας ποσοστό από 28% έως 31% ενώ η Λεπέν από 23% έως 25%.  Και στον δεύτερο γύρο ο νέος ηγέτης της γαλλικής Κεντροδεξιάς ισοπεδώνει την κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς με ποσοστό 66% . Η Μαρίν Λεπέν αποσπά μόλις 34%. 

Για τον Φρανσουά Ολάντ, η δημοσκόπηση είναι ένα ακόμα καμπανάκι. Αντιμέτωπος με τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει το δικό του δρόμο με το κίνημα "En Marche",  η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου καταρρέει.  Ο Ολάντ καταλαμβάνει την πέμπτη θέση πίσω από την υποψηφιότητα του Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος αποσπά από 11,5% έως 13%. Ο Εμανουέλ Μακρόν αποσπά ποσοστό 15%, ακολουθεί το ηγετικό στέλεχος της Αριστεράς , Ζαν Λικ Μελανσόν (12%) ενώ ο Φρανσουά Ολάντ λαμβάνει μόλις 7,5% .


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης