«Calexit»: Πολίτες της Καλιφόρνια ζητούν την απόσχισή τους από τις ΗΠΑ

«Calexit»: Πολίτες της Καλιφόρνια ζητούν την απόσχισή τους από τις ΗΠΑ

Η καμπάνια της πολιτικής ομάδας, η οποία ονομάζεται «Yes California» στοχεύει στην πραγματοποίηση ενός δημοψηφίσματος το 2018

«Calexit»: Πολίτες της Καλιφόρνια ζητούν την απόσχισή τους από τις ΗΠΑ
Οι αντιδράσεις μετά την εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ φαίνεται πως ξεκίνησαν ήδη μία ημέρα μετά τη νίκη του, καθώς μέρος των πολιτών της Καλιφόρνια ζητούν την απόσχιση τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Κλείσιμο


Η καμπάνια της πολιτικής ομάδας, η οποία ονομάζεται «Yes California» στοχεύει στην πραγματοποίηση δημοψηφίσματος το 2018 ώστε να αποφασιστεί αν η πολιτεία θα αποσχιστεί και θα γίνει αυτόνομη χώρα.



Αν και ακούγεται ακραίο, μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, απογοητευμένοι Καλιφορνέζοι έχουν αρχίσει να κινούνται προς την υλοποίηση της εκστρατείας τους. Η δύναμη του εν λόγω κινήματος δεν είναι αμελητέα, καθώς διαθέτει ως χορηγό έναν πολύ γνωστό επενδυτή, ο οποίος το χρηματοδοτεί.



Σε επίσημη ανακοίνωση του, το κίνημα «Yes California» υποστήριξε πως: «Ως η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η Καλιφόρνια είναι πιο ισχυρή οικονομικά από τη Γαλλία και έχει περισσότερο πληθυσμό από την  Πολωνία. Πόντο με πόντο, η Καλιφόρνια συγκρίνεται και ανταγωνίζεται με άλλες χώρες και όχι απλώς με τις άλλες 49 πολιτείες».



Δεν έχει γίνει σαφές ακόμα με ποιον τρόπο θα μπορέσει η Καλιφόρνια, αν και εφόσον το αποφασίσει να αποσχιστεί από τις ΗΠΑ, αλλά το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών, ώστε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα το 2018, όταν οι Καλιφορνέζοι θα κληθούν να επιλέξουν και τον επόμενο κυβερνήτη τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης