Δανία: Εκκενώθηκαν δύο αεροδρόμια και δύο εμπορικά

Δανία: Εκκενώθηκαν δύο αεροδρόμια και δύο εμπορικά

Οι απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε διάφορα σημεία της χώρας αποδείχθηκαν «φάρσα», προκάλεσαν, ωστόσο, μεγάλη αναστάτωση και χάος 

Δανία: Εκκενώθηκαν δύο αεροδρόμια και δύο εμπορικά
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν από την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία διάφορες περιοχές στη Δανία, μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας σε αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Όπως αποδείχθηκε μετά τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι απειλές αποδείχθηκαν φάρσα, ενώ έχει εντοπιστεί και ο αποστολέας.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση δύο αεροδρομίων και ισάριθμων εμπορικών κέντρων, καθώς και ενός σχολείου, τα οποία κατονομάστηκαν, μεταξύ άλλων, ως φερόμενοι στόχοι. Πιο συγκεκριμένα, εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις των αεροδρομίων Ρόσκιλντ και Τίρστρουπ, ενώ έχει αποκλειστεί η πρόσβαση από όλους τους δρόμους.




Κλείσιμο

Απειλή για βόμβα υπήρξε και στο εμπορικό κέντρο Ro´s Torv, στην πόλη Ρόσκιλντ, καθώς και το εμπορικό κέντρο Βέστγιαλντς, στην πόλη Σλάγκεσε. Στο τελευταίο έχει κληθεί ασθενοφόρο και οχήματα της πυροσβεστικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την όποια κατάσταση προκύψει κατά τον έλεγχο των ειδικών μονάδων. 

Απειλές για βόμβες υπήρξαν και στο κέντρο της Κοπεγχάγης, ωστόσο η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν τις λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της δανέζικης αστυνομίας, έχουν ταχυδρομηθεί πολλές επιστολές για βόμβα σε διάφορα σημεία, από τον ίδιο αποστολέα, για τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποίηση για βόμβα υπάρχει και στο αεροδρόμιο της Γιουτλάνδης, η αστυνομία ωστόσο επέλεξε να διεξάγει έλεγχο, δίχως να προχωρήσει στην εκκένωση των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης