Ο Ολάντ ζητά συγγνώμη για τους υπαινιγμούς σε βάρος των Γάλλων δικαστών

Ο Ολάντ ζητά συγγνώμη για τους υπαινιγμούς σε βάρος των Γάλλων δικαστών

Μετά τις διαμαρτυρίες τους για τα όσα αναφέρονται για το ήθος και το ρόλο τους στο πρόσφατο βιβλίο του

Ο Ολάντ ζητά συγγνώμη για τους υπαινιγμούς σε βάρος των Γάλλων δικαστών
Συγνώμη ζήτησε από το δικαστικό σώμα της Γαλλίας ο πρόεδρος της χώρας , Φρανσουά Ολάντ, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τον χαρακτηρισμό του ότι το δικαστικό σώμα είναι «δειλό».

Οι άκομψοι χαρακτηρισμοί του για τις δικαστές είδαν το φως της δημοσιότητας στο βιβλίο του που πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία, υπό τον τίτλο : «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο».     
Στο επίμαχο βιβλίο, ο Ολάντ τονίζει επίσης ότι το δικαστικό σώμα κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί ως εγγυητής του κράτους δικαίου.
Κλείσιμο
«Όλοι αυτοί οι εισαγγελείς, οι ανώτατοι δικαστές παριστάνουν τους ενάρετους. Αντιθέτως, θα πρέπει να αναλάβουν το ρόλο του εγγυητή του κράτους δικαίου», εκμυστηρεύεται στους δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας Le Monde που υπογράφουν το βιβλίο.
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας περιέγραψε το δικαστικό σώμα, ως ένα δειλό ίδρυμα», δήλωσε ο Μπερτράν Λιουβέλ, πρώτος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Γαλλίας.

Χτες κι άλλοι ανώτατοι δικαστές της χώρας έσπευσαν να τονίσουν ότι το επίμαχο βιβλίο είναι μία ταπείνωση για τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο.   

Στο επίμαχο βιβλίο, ο ίδιος έσπευσε να ευλογήσει τα γένια του λέγοντας χαρακτηριστικά : «Εγώ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ποτέ δεν έχω κατηγορηθεί για κάτι. Ποτέ δεν μου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ... Ποτέ δεν έχω κατασκοπεύσει ένα δικαστή και ποτέ δεν ζήτησα από έναν δικαστή κάτι. Από την άλλη ποτέ δεν έχω λάβει χρηματοδότηση από τη Λιβύη».  

Ένα 24ωρο αργότερα, μετά την δημοσίευση του βιβλίου και την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τους χαρακτηρισμούς του για τους δικαστές, ο Ολάντ , με επιστολή του ζητούσε άφεση αμαρτιών από την Ένωση Δικαστών της Γαλλίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης