Στη «φάκα» της Ίντερπολ ο Νιγηριανός «Μάικ», ο κορυφαίος εγκληματίας του διαδικτύου

Στη «φάκα» της Ίντερπολ ο Νιγηριανός «Μάικ», ο κορυφαίος εγκληματίας του διαδικτύου

«Ξέπλυμα» χρήματος από εγκληματικές οργανώσεις σε Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και απάτες πολλών εκατ. δολαρίων από «εισβολή» χάκερ σε εταιρείες

Στη «φάκα» της Ίντερπολ ο Νιγηριανός «Μάικ», ο κορυφαίος εγκληματίας του διαδικτύου
Στη «φάκα» της Ίντερπολ πιάστηκε ο μετρ του εγκλήματος και της απάτης μέσω διαδικτύου, ο Νιγηριανός που είναι πασίγνωστος ως «Μάικ. Ο 40χρονος άνδρας εμφανίζεται να είναι επικεφαλής ενός δικτύου τουλάχιστον 40 ατόμων, ενώ η λεία των εγκληματικών ενεργειών του φέρεται να ξεπερνά τα 60 εκατ. δολάρια.

Ο Νιγηριανός διαδικτυακός εγκληματίας είχε καταφέρει να παρασύρει εκατοντάδες θύματα σε όλον τον κόσμο. Μία ωστόσο, «μηχανή» που είχε στήσει, απέφερε στην εγκληματική του ομάδα πάνω από 15 εκατ. δολάρια, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιντερπόλ.

Κλείσιμο
Βασική του δραστηριότητα ήταν το «ξέπλυμα» χρήματος. Ο «Μάικ» φέρεται να είχε συνεργασία με μεγάλα «πλυντήρια» παράνομου χρήματος στην Κίνα, την Ευρώπη και βέβαια τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αναφορικά με τις απάτες που έστηναν, σύμφωνα με την Ίντερπολ αρχικώς αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς e-mail εταιρειών τα οποία χρησιμοποιούσαν, ώστε να ζητήσουν πληρωμές από άλλες επιχειρήσεις.

Ακολούθως, οι χάκερς αποκτούσαν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός υψηλόβαθμου στελέχους μίας εταιρείας και προσποιούμενοι ότι είναι αυτός, ζητούσαν την αποστολή ενδοεταιρικών εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων τους.

Ο 40χρονος «Μάικ» συνελήφθη μαζί με έναν 38χρονο συνεργάτη του στην πόλη Πορτ Χαρκούρ, την «πρωτεύουσα» πετρελαίου στη νότια Νιγηρία. Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ η έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης