Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν σε συγκρότημα όπου διαμένουν στρατιωτικοί

Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν σε συγκρότημα όπου διαμένουν στρατιωτικοί

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τέσσερα άτομα με βαρύ οπλισμό μάχονταν στην περιοχή του ξενοδοχείου Northgate, ενός φρουρούμενου συγκροτήματος κατοικιών για ξένους στρατιωτικούς και ιδιωτικές οργανώσεις

Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν σε συγκρότημα όπου διαμένουν στρατιωτικοί
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό σε συγκρότημα στρατιωτικών και οργανώσεων στην Καμπούλ νωρίς χθες μετά από μια ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την πόλη.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι τέσσερα άτομα με βαρύ οπλισμό μάχονταν στην περιοχή του ξενοδοχείου Northgate, ενός φρουρούμενου συγκροτήματος κατοικιών για ξένους στρατιωτικούς και ιδιωτικές οργανώσεις.

Κλείσιμο
Οι αφγανικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα αν υπήρξαν θύματα.

Εκπρόσωπος της αποστολής Resolute Support της οποίας ηγείται το ΝΑΤΟ είπε ότι γίνονταν εκτιμήσεις για την κατάσταση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Με δήλωσή τους οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, η οποία ισχυρίστηκαν ότι είχε δεκάδες θυμάτων, και πρόσθεσαν ότι οι μαχητές τους είχαν διεισδύσει στο συγκρότημα.

Η επίθεση ακολούθησε την επίθεση αυτοκτονίας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών της σιιτικής μειονότητας των Χαζάρα όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άτομα και την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος πριν από μια εβδομάδα.

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι συχνά δηλώνουν ότι θέλουν να αποφύγουν τους θανάτους αμάχων, είπαν ότι το συγκρότημα δεν ήταν κοντά σε κατοικίες και ότι οι απλοί πολίτες δεν βλάφθηκαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης