Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτινπρότεινε τον εκ νέου διορισμό του Μιχαήλ Μισούστιν στη θέση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου.
Η έγκριση του διορισμού του Μισούστιν από τη Δούμα είναι σχεδόν βέβαιη, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικά αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο, το οποίο έχει στηρίξει τον Πούτιν σε όλες τις αποφάσεις του, συμπεριλαμβανομένης και της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Όπως ορίζει η ρωσική νομοθεσία, η κυβέρνηση παραιτήθηκε ακριβώς πριν από την ορκωμοσία του Πούτιν για μία ακόμα εξαετή θητεία την Τρίτη, ύστερα από την επανεκλογή του στις εκλογές του Μαρτίου.
«Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπέβαλε στην Κρατική Δούμα πρόταση για την υποψηφιότητα του Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς Μισούστιν για τη θέση του Προέδρου της Κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιατσεσλάβ Βολόντιν μέσω Telegram. «Σήμερα, οι βουλευτές θα λάβουν μια υπεύθυνη απόφαση εκ μέρους των εκλογέων τους για το θέμα αυτό».
Ο Πούτιν διόρισε τον Μισούστιν, 58 ετών, στη θέση του πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2020, αντικαθιστώντας τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Μισούστιν, όπως και άλλα μέλη της ρωσικής ελίτ, έχει αποτελέσει στόχο δυτικών κυρώσεων σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.