Φονικές επιθέσεις με τροχοφόρα: Μια συνήθης τρομοκρατική πρακτική

Φονικές επιθέσεις με τροχοφόρα: Μια συνήθης τρομοκρατική πρακτική

Πλείστα περιστατικά με οχήματα αντί όπλων - Ο «υπουργός επιθέσεων» των Τζιχαντιστών ζητά από τους μαχητές του να σκοτώνουν με αυτοκίνητα όταν δεν τους εξυπηρετούν άλλου είδους φονικά μέσα

Φονικές επιθέσεις με τροχοφόρα: Μια συνήθης τρομοκρατική πρακτική
Ένα σύντομο ιστορικό των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων που εκτελέστηκαν με τροχοφόρα οχήματα αντί όπλων και εκρηκτικών παραθέτει σε άρθρο του γαλλικό πρακτορείο. Μετά από το μακελειό της Νίκαιας με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, επιχειρείται μια αναδρομή στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρόμοιων αιματηρών χτυπημάτων.

- Τον Μάιο του 2013 δύο φανατικοί ισλαμιστές νιγηριανής καταγωγής χτύπησαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο τον Βρετανό στρατιώτη Λι Ρίγκμπι σε δρόμο του Λονδίνου. Κατόπιν επιχείρησαν να τον αποκεφαλίσουν εν μέση οδώ.

Κλείσιμο


- Ενάμιση χρόνο αργότερα ένας αυτοαποκαλούμενος «ιερός μαχητής» εν ονόματι του Ισλάμ σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον Καναδό στρατιώτη Πατρίς Βενσάν και τραυμάτισε ένα ακόμη άτομο.

- Τον Ιούνιο του 2007 δύο άντρες που επέβαιναν σε ένα φλεγόμενο εκτός δρόμου όχημα εισέβαλαν στον κεντρικό επιβατικό σταθμό του αεροδρομίου της Γκασκόβης, στη Σκοτία. Ο ένας εκ των δραστών καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά.



Το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο είναι όμως ότι όλες αυτές οι επιθέσεις με τροχοφόρα αντί όπλων άλλου είδους, είναι η σχετική οδηγία ενός ανώτατου στελέχους του ISIS. Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2014 ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές της Δύσης ως ο «υπουργός επιθέσεων» των τζιχαντιστών προέτρεπε τους εκτελεστές να δρουν ως εξής: «Εάν δεν μπορείτε να πυροδοτήσετε μια βόμβα ή να πυροβολήσετε, φροντίστε να συναντηθείτε μόνοι σας με έναν Γάλλο ή Αμερικανό άπιστο. Διαλύστε του το κρανίο με πέτρα, σφάξτε τον με μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας, πετάξτε τον από βράχια, στραγγαλίστε τον ή κάνετέ του ένεση με δηλητήριο. Το εάν ο άπιστος είναι μάχιμος ή απλός πολίτης μας είναι αδιάφορο, καθώς και οι δύο είναι εχθροί. Το να χυθεί το αίμα τους, σε όποια κατηγορία και εάν ανήκουν, είναι επιτρεπτό».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης