G4S για τον μακελάρη του Ορλάντο: Τον είχαμε ελέγξει δύο φορές χωρίς να προκύψει κάποιο εύρημα

G4S για τον μακελάρη του Ορλάντο: Τον είχαμε ελέγξει δύο φορές χωρίς να προκύψει κάποιο εύρημα

«Δεν μας γνωστοποιήθηκε κάποια υποτιθέμενη σύνδεση μεταξύ του Ματίν και τρομοκρατικών ενεργειών. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας παραμένουν με τα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας καθώς και με τους φίλους και τις οικογένειες τους» ανέφερε η εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας που δούλευε ο δράστης 

G4S για τον μακελάρη του Ορλάντο: Τον είχαμε ελέγξει δύο φορές χωρίς να προκύψει κάποιο εύρημα
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Ομάρ Ματίν που σκόρπισε το θάνατο στο νυχτερινό κλαμπ του Ορλάντο της Φλόριντα εργαζόταν για τη G4S, τη μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας του κόσμου, και οπλοφορούσε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. 

«Ήταν ένοπλος φρουρός», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της G4S, ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία έκανε γνωστό πως ο Ματίν εργαζόταν στην G4S από την 10η Σεπτεμβρίου 2007 και συγκεκριμένα σε φυλασσόμενο χώρο φροντίδας ηλικιωμένων αναφέροντας παράλληλα πως ο 29χρονος δράστης «υποβλήθηκε σε ελέγχους από την εταιρεία όταν προσελήφθη αλλά δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό».

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός. Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ομάρ Ματίν εργαζόταν στη G4S από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2007. Ο Ματίν βρισκόταν εκτός υπηρεσίας τη στιγμή του περιστατικού. Εργαζόταν σε φυλασσόμενο χώρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Νότια Φλόριντα. Ο Ματίν υποβλήθηκε σε ελέγχους από την εταιρεία όταν προσελήφθη το 2007 αλλά δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε εκ νέου το 2013 χωρίς να προκύψει κάποιο εύρημα. Συνεργαζόμαστε πλήρως με όλες τις διωκτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του FBI, καθώς διενεργούν την έρευνά τους. Το 2013 ενημερωθήκαμε ότι ο Ματίν είχε ανακριθεί από το FBI αλλά ότι οι έρευνες "έκλεισαν" μετά από αυτό. Δεν μας γνωστοποιήθηκε κάποια υποτιθέμενη σύνδεση μεταξύ του Ματίν και τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα από το FBI. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας παραμένουν με τα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας καθώς και με τους φίλους και τις οικογένειες τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης