Άρση του αδιεξόδου στην Ισπανία «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις

Άρση του αδιεξόδου στην Ισπανία «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις

Είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές στην Ισπανία,  οι αναλυτές προβλέπουν άρση του αδιεξόδου

Άρση του αδιεξόδου στην Ισπανία «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις
 Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις ισπανικές εκλογές  με το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι
να παγιώνεται την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου αν και δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα παραταθεί το αδιέξοδο στην Ισπανία, προβλέποντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει το σχηματισμό κυβέρνησης με βασικό εταίρο το κόμμα του Ραχόι.
Κλείσιμο
Με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τριών εφημερίδων " El Pais", "El Mundo" και "El Espanol", είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι έρχεται πρώτο με τα ποσοστά του να κυμαίνονται μεταξύ 27,7% και 31% στην πρόθεση ψήφου. Υπενθυμίζεται, ότι στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου είχε συγκεντρώσει ποσοστό 28,7%. Το ποσοστό του κόμματος του Ραχόι δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης στην Ισπανία , όπως "βλέπουν" τα ισπανικά ΜΜΕ προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό ανακουφίζει τους  επενδυτές.
Την ίδια ώρα, το κόμμα "Podemos" του Πάμπλο Ιγκλέσιας και οι σύμμαχοί του -η Ενωμένη Αριστερά- ενδέχεται να συγκεντρώσουν υψηλότερα ποσοστά από τους Σοσιαλιστές στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να αναδειχθούν στο πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ισπανία, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις .
Tα ποσοστά

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) αναμένεται να βρεθεί στην τρίτη θέση - από τη δεύτερη - με τα ποσοστά του να κυμαίνονται μεταξύ 20,2% και το 21,6% στην πρόθεση ψήφου.
 Οι "Ενωμένοι Μπορούμε" (Unidos Podemos), ο συνασπισμός δηλαδή που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Podemos και του κόμματος Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida), θα συγκεντρώσουν ποσοστά μεταξύ του 23,7% και του 25,6%.
   το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε λάβει ποσοστό 22% των ψήφων τον Δεκέμβριο, μπροστά από το Podemos που είχε συγκεντρώσει 20,7%.
  Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το κεντρώο κόμμα "Ciudadanos" με ποσοστά μεταξύ 14% και 16,6% στην πρόθεση ψήφου, βάσει των ίδιων δημοσκοπήσεων. Το κόμμα του Aλμπέρτο Ριβέρα φαίνεται να διατηρεί το ποσοστό που είχε λάβει στην εκλογική αναμέτρηση της 20ης Δεκεμβρίου ( 13,9%).
 Για την εφημερίδα "El Pais", το  Λαικό Κόμμα και η συμμαχία Ρodemos - Ενωμένης Αριστεράς έχουν επιλέξει την τακτική της πόλωσης, γεγονός που επιδρά αρνητικά στο Σοσιαλιστικό κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ, αλλά και στους Πολίτες (Ciudadanos) του Αλμπέρτο Ριβέρα που παραμένουν στην τέταρτη με ποσοστό 16,6%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης