Η Rolls-Royce Cullinan ανανεώνεται

Η Rolls-Royce Cullinan ανανεώνεται

Η Rolls-Royce προχώρησε σε μία αισθητικής κυρίως ανανέωση του ultra premium SUV μοντέλου της, Cullinan.

240508122006_ROLLS-ROYCE-CULLINA

Μετά από 6 σχεδόν χρόνια η Cullinan, το SUV μοντέλο της Rolls-Royce, μπήκε σε διαδικασία ανανέωσης και φρεσκαρίσματος, με σκοπό να διατηρήσει το κύρος της, που ούτως ή άλλως παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της βρετανικής εταιρείας.

Αφενός τα νέα δεδομένα με την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, η αναβάθμιση των συστημάτων πολυμέσων και εφαρμογών, όπως και η εμφάνιση νέων μοντέλων (Ferrari Purosangue), δημιούργησαν νέες συνθήκες.

Έτσι, η Cullinan επανασχεδιάστηκε, αφενός για γίνει πιο σύγχρονη και αφετέρου για να προσελκύσει ένα νεανικό αγοραστικό κοινό. Σύμφωνα με τη Rolls-Royce όταν παρουσιάστηκε το μοντέλο ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών της ήταν τα 56 χρόνια.
Κλείσιμο

Τώρα, έχει μειωθεί στα 43 χρόνια. Επίσης, οι ιδιοκτήτες της προτιμούν να την οδηγούν οι ίδιοι σε μεγάλο ποσοστό αντί να έχουν σοφέρ, όπως συμβαίνει με άλλα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας.

Παρότι SUV, το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κατά βάση για μετακινήσεις εντός πόλης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώνει η Rolls-Royce. Έτσι, έπρεπε να έχει και έναν πιο αστικό χαρακτήρα, πλέον.

Έτσι, η ανανεωμένη Cullinan Series II έχει νέας σχεδίασης εμπρός φωτιστικά σώματα, με τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας να εκτείνονται κάθετα ως τον προφυλακτήρα, ο οποίος έχει ανασχεδιαστεί, με τα μεγάλα ανοίγματα να τον προσδιορίζουν αισθητικά. Φυσικά η χαρακτηριστική μάσκα, με την κάθετη γρίλια και το έμβλημα «Spirit of Ecstasy» συμπληρώνουν την τυπική εικόνα μιας Rolls-Royce.

Άλλα στοιχεία της Cullinan Series II είναι οι νέας σχεδίασης τροχοί, οι οποίοι έχουν διάσταση έως 23 ίντσες, ενώ πίσω κυριαρχούν τα φώτα, ο προφυλακτήρας και η αναδιαμόρφωση των απολήξεων της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό, το επανασχεδιασμένο βρετανικό SUV έχει πλέον ταμπλό που παραπέμπει σε αυτό της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Spectre. Έτσι, τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο κέντρο υπάρχουν έγχρωμες οθόνες, ενώ κάτω από το τυπικό αναλογικό ρολόι έχει τοποθετηθεί μια μινιατούρα του αγαλματίδιου-εμβλήματος της εταιρείας.

Αναβαθμισμένης ποιότητας είναι και οι επενδύσεις που καλύπτουν την καμπίνα της Cullinan Series II. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να έχουν στο αυτοκίνητό τους ξύλινη επένδυση σε γκρι απόχρωση, ημισυνθετικό ύφασμα από μπαμπού και νέα χρώματα και πατρόν που να φαίνονται στην ταπετσαρία.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Rolls-Royce προτάσσουν τη σχεδίαση των σύννεφων που καλύπτουν συνήθως το Goodwood, την έδρα της βρετανικής εταιρείας.

Οι αλλαγές αφορούν και στην εξοπλιστική έκδοση Black Badge του μοντέλου στην οποία το αγαλματίδιο στο καπό είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα και δεν υπάρχουν επενδύσεις από χρώμιο.

Τέλος, στην Cullinan Series II δεν υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά μέρη. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 571 ίππους και μέγιστη ροπή 850 Nm.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης