Γερμανία: Ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος 40 αιτούντες άσυλο

Γερμανία: Ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος 40 αιτούντες άσυλο

Φόβοι ότι μπορεί να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ευρώπη - Αξιόπιστες θεωρούνται οι πληροφορίες που έχει η γερμανική αστυνομία

Γερμανία: Ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος 40 αιτούντες άσυλο
Έρευνα διενεργεί η γερμανική αστυνομία σχετικά με τις διασυνδέσεις που ενδέχεται να διατηρούν 40 αιτούντες άσυλο που παραμένουν στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Neue Osnabrücke Zeitung.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει λάβει τουλάχιστον 370 πληροφορίες σχετικά με 40 μετανάστες που περιμένουν να αξιολογηθεί η αίτηση που κατέθεσαν για παροχή ασύλου από τη Γερμανία.

Κλείσιμο
Εκτιμάται, λοιπόν, πως οι ύποπτοι μπορεί να σχεδιάζουν επιθέσεις στην Ευρώπη, καθώς κάποιες από τις πληροφορίες θεωρούνται αξιόπιστες από την αστυνομία.

Για το λόγο αυτό, λοιπόν, έχουν ανοίξει οι φάκελοι των μεταναστών που εικάζεται ότι ανήκουν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις ή που είναι ύποπτοι για τρομοκρατικά «χτυπήματα».

Η ομοσπονδιακή αστυνομία προειδοποιεί πως η τρομοκρατική απειλή σε Ευρώπη και ειδικά Γερμανία παραμένει υψηλή, με Γερμανό αξιωματούχο να επισημαίνει στην εφημερίδα πως «δεν μπορούν να αποκλειστούν επιθέσεις από πυρήνες ισλαμιστών τρομοκρατών
».

Έπειτα από τη δημοσίευση των πληροφοριών, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, επιχειρώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη τόνισε πως οι περισσότερες από τις πληροφορίες που έχουν ληφθεί δεν είναι αξιόπιστες, συμπληρώνοντας πως μερικές από αυτές κυκλοφόρησαν από άλλους μετανάστες για εκδίκηση.

Ωστόσο, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών επισήμανε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καταγραφή των προσφύγων, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, κυρίως έπειτα από το μακελειό σε Παρίσι και Βρυξέλλες. 

Επισημαίνεται πως μόνο το 2015 στη Γερμανία έχουν φτάσει περισσότεροι από ένα εκατ. μεταναστών που αιτούνται άσυλο, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί το 2016.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης