Μπάιντεν προς Τσίπρα: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα της Ελλάδος

Μπάιντεν προς Τσίπρα: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα της Ελλάδος

Η Ευρώπη πρέπει να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Μπάιντεν προς Τσίπρα: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο πρόγραμμα της Ελλάδος
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε σε τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
την σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«
Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να εκπληρώσει την δέσμευση της να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας μέσω ελάφρυνσης χρέους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Όπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά «για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας».

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και στη δεξίωση για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας: «Το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει στο πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μιλήσαμε για 45 λεπτά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχει να πάρει ορισμένες σκληρές αποφάσεις» συμπλήρωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειες προώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που εγείρει η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση, καθώς η Ελλάδα ξεκινά σήμερα την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θα αναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί ενόψει των εορτασμών στο Λευκό Οίκο για την ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη στενή συνεργασία για τις προκλήσεις με το προσφυγικό στην Ευρώπη καθώς η Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες) την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Ο αντιπρόεδρος και ο πρωθυπουργός Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και στη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας της Ελλάδας, του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών Θεσμών προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση του οικονομικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας. Ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη η Ευρώπη να ακολουθήσει τη δέσμευσή της για να μπει το χρέος της Ελλάδας σε ένα βιώσιμο "μονοπάτι" μέσω της διαδικασίας ελάφρυνσης χρέους. Ο αντιπρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό Τσίπρα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα για τον αγωγό αερίου ΤΑΡ και για την ενεργειακή συνεργασία με τη Βουλγαρία, βήματα που είναι σημαντικά για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και στην προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας και ανεξαρτησίας της Ευρώπης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης