Τι λέει για τον αρχηγό των τζιχαντιστών η σύζυγός του

Τι λέει για τον αρχηγό των τζιχαντιστών η σύζυγός του

Η 28χρονη Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι σε μια εκ βαθέων συνέντευξη αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του «πιο επικίνδυνου ανθρώπου στον κόσμο», του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι

Τι λέει για τον αρχηγό των τζιχαντιστών η σύζυγός του
«Ήταν για μένα ένα σοκ όταν έμαθα πως είχα παντρευτεί τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο», δήλωσε στην σουηδική εφημερίδα Expressen η 28χρονη Σάτζα Αλ Ντουλάιμι, η δεύτερη σύζυγος του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η νεαρή γυναίκα έδωσε μια εκ βαθέων αποκαλυπτική συνέντευξη, από τον Λίβανο όπου βρίσκεται και δεν δίστασε να μιλήσει για όλα, για τον μυστηριώδη χαρακτήρα του πρώην συζύγου της, την «ρηχή» σχέση τους, αλλά και για την τρομοκρατία, ακόμα και για το πρόσφατο μακελειό στις Βρυξέλλες.
Κλείσιμο

Η Ντουλάιμι παντρεύτηκε τον Μπαγκντάντι το 2008 στην Βαγδάτη, σε έναν γάμο από προξενιό όταν απεβίωσε ο πρώτος της σύζυγος. Το ζευγάρι έμενε σε διαμέρισμα της ιρακινής πρωτεύουσας με τους τρεις γιους της 28χρονης από τον πρώτο της γάμο, την πρώτη σύζυγο του αρχηγού των τζιχαντιστών και τα παιδιά της, ενώ το ζευγάρι απέκτησε αμέσως ένα κοριτσάκι, την Χάγκαρ.



Η 28χρονη περιγράφει τον χαρακτήρα του πρώην συζύγου της ως μυστηριώδη και αινιγματικό: «Τα πρωινά εκείνος δίδασκε σε πανεπιστήμιο της Βαγδάτης Θεολογία και Σαρία (θρησκευτικός νόμος), τον έβλεπα μόνο τα βράδια στο  δείπνο, δεν ήταν ομιλητικός και υπήρχαν περίοδοι που εξαφανιζόταν για μέρες», δήλωσε η 28χρονη γυναίκα και χαρακτήρισε την σχέση με τον πρώην σύζυγό της «ρηχή».

Η ίδια παραδέχθηκε ότι ο τζιχαντιστής ήταν πολύ τρυφερός με τα παιδιά του και τον χαρακτήρισε «εξαιρετικό από αυτή την άποψη». Όμως, όπως αποκάλυψε, η συγκατοίκηση με την πρώτη σύζυγο του Μπαγκντάντι δεν ήταν ειρηνική και η 28χρονη αποφάσισε το 2009 να μετακομίσει στην οικογένειά της καθώς η παρουσία της στο σπίτι «αναστάτωνε» την πρώτη σύζυγο.

Μετά το 2009 ο Μπαγκντάντι έγινε, αρχικά αρχηγός του δικτύου της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και στη συνέχεια, αναδείχθηκε ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

Τον Νοέμβριο του 2014 η δεύτερη σύζυγος του αρχηγού των τζιχαντιστών πήγε στην Συρία, όπου συνελήφθη και φυλακίστηκε, επειδή, όπως ισχυρίζεται, συγγενικό της πρόσωπο είχε διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στην χώρα. Αφέθηκε ελεύθερη με συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέφυγε στον Λίβανο. Εκεί, αρχικά φυλακίστηκε για παράνομη είσοδο στην χώρα και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη. Κατά την κράτησή της στον Λίβανο της έδειξαν φωτογραφίες του πρώην συζύγου της και της ζήτησαν να τον αναγνωρίσει.

«Μου είπαν ότι είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν για μένα σοκ να μάθω εφτά χρόνια μετά ότι είχα παντρευτεί τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο, έσπασα ένα παράθυρο από τα νεύρα μου», δήλωσε η Ντουλάιμι . Η ίδια, όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, την καταδίκασε και την χαρακτήρισε «αιματηρή και άγρια δολοφονία», όσο δε για την κόρη που απέκτησε με τον ηγέτη των τζιχαντιστών, η 28χρονη δήλωσε ότι η κόρη της κουβαλά στους ώμους της «την καταστροφή όλου του κόσμου», χωρίς να φταίει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης