Ιρανή τραγουδάει για την καταπίεση των γυναικών στη χώρα της στο ιταλικό «The Voice»

Ιρανή τραγουδάει για την καταπίεση των γυναικών στη χώρα της στο ιταλικό «The Voice»

Η 31χρονη Κίμια Γκορμπάνι «μάγεψε» τους κριτές με τη φωνή και το δυναμισμό της - Είχε συλληφθεί πολλές φορές επειδή τραγουδούσε στην Τεχεράνη

Ιρανή τραγουδάει για την καταπίεση των γυναικών στη χώρα της στο ιταλικό «The Voice»
Πριν περίπου δύο χρόνια μία ξεχωριστή φιγούρα αναδείχθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή ταλέντων «The Voice» στην Ιταλία. Ο λόγος για την καλόγρια Κριστίνα Σκούτσα, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις με τη φωνή της, αλλά και την απόφασή της να εμφανιστεί ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής δίχως να εγκαταλείψει την Εκκλησία.

Αυτή τη χρονιά, τη διαφορά κάνει μία νέα συμμετέχουσα, η οποία κατάγεται από το Ιράν και έχει καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικά καλές κριτικές, όχι μόνο για το ταλέντο της στο τραγούδι, αλλά και στη δύναμή της να παρουσιάσει την ιστορία της ζωής της, αλλά και χιλιάδων ακόμα γυναικών της χώρας της.

Κλείσιμο
Η 31χρονη Κίμια Γκορμπάνι, η οποία εγκατέλειψε την Τεχεράνη και εγκαταστάθηκε στην Μπολόνια της Ιταλίας πριν δύο χρόνια, γοήτευσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής του τηλεοπτικού διαγωνισμού χάρη στην καθαρή φωνή της που παραπέμπει σε άλλους πολιτισμούς.

Αφού η νεαρή Ιρανή έκανε όλους τους κριτές να γυρίσουν τις πολυθρόνες τους, κίνηση με την οποία εγκρίνουν τη συμμετοχή ενός διαγωνιζόμενου στην εκπομπή, τους μίλησε για τη ζωή της στο Ιράν και αποκάλυψε τα όνειρά της για το μέλλον.

Βγάζοντας το μαντίλι στο χρώμα του σμαραγδιού από το κεφάλι της και αφήνοντας ακάλυπτα τα μαλλιά της, που δεν επιτρέπεται στη χώρα της, εξήγησε πώς ζουν οι γυναίκες στο Ιράν.

Η Κίμια Γκορμπάνι που σύντομα θα γίνει μητέρα, τόνισε πως όσο ζούσε στην Τεχεράνη είχε συλληφθεί πολλές φορές από τη θρησκευτική αστυνομία επειδή τραγουδούσε στους δρόμους της ιρανικής πρωτεύουσας και χαϊδεύοντας την κοιλιά της δήλωσε: «Εμείς οι Ιρανές ζούμε δύσκολη ζωή στη χώρα μας και δεν μπορούμε να τραγουδήσουμε μόνες, αλλά μόνο σε χορωδία. Εδώ και 31 χρόνια ζούμε σε μία φυλακή. Το όνειρό μου ήταν να τραγουδήσω. Θέλω να διδάξω στην κόρη μου να είναι δυνατή και ελεύθερη».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης