Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι καταζητούμενοι εγκληματίες της Ευρώπης

Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι καταζητούμενοι εγκληματίες της Ευρώπης

Από τον μακελάρη του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, στην Σεσίλια Κετούνεν από την Φινλανδία που κατηγορείται για οικονομική απάτη

Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι καταζητούμενοι εγκληματίες της Ευρώπης
Μία νέα λίστα με τους 45 πιο επικίνδυνους καταζητούμενους εγκληματίες της Ευρώπης έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πληροφοριών σε ζητήματα εγκληματικής φύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Europol.

Στη καινούρια ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής υπηρεσίας www.eumostwanted.eu, συγκαταλέγονται οι 45 πλέον επικίνδυνοι φυγάδες της Ευρώπης, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ο μακελάρης του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Κλείσιμο
Η ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από δίκτυο αστυνομικών από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, επιδιώκει μέσω της λίστας να δώσει πληροφορίες στους πολίτες αλλά και να λάβει νέα στοιχεία για τους καταζητούμενους.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 45 καταζητούμενους ξεκινούν από την τρομοκρατία και προχωρούν στην κακοποίηση παιδιών, τη δολοφονία, το εμπόριο ναρκωτικών και την οικονομική απάτη.

Ο πολίτης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα μπορεί να ανατρέξει στις καρτέλες του κάθε εγκληματία ώστε να μάθει στοιχεία για την υπόθεση.

Σε δύο περιπτώσεις δίδεται και αμοιβή σε όποιον προσφέρει σημαντικές πληροφορίες ύψους από 2.900 ως 10.000 ευρώ.

Όσοι, λοιπόν, διαθέτουν στοιχεία σχετικά με τους 45 καλούνται να επικοινωνήσουν διατηρώντας την ανωνυμία τους με τους αρμοδίους της ιστοσελίδας www.eumostwanted.eu.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης