Δώδεκα Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο Τέξας παρά την απαγόρευση

Δώδεκα Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο Τέξας παρά την απαγόρευση

Η μία οικογένεια, με δύο παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών και τους παππούδες τους, εμφανίστηκαν στο Ντάλας - Η άλλη οικογένεια, με δύο παιδιά ηλικίας 2 και 13 ετών, έφτασαν στο Χιούστον

Δώδεκα Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο Τέξας παρά την απαγόρευση
Το Τέξας είναι μία από τις αμερικανικές Πολιτείες που αντέδρασαν και απαγόρευσαν με δικαστικές αποφάσεις την έλευση των προσφύγων από τη Συρία, σύμφωνα με τη δέσμευση του Μπαράκ Ομπάμα το προηγούμενο διάστημα. Παρόλα αυτά, τη Δευτέρα (7/12) κατέφτασαν στην αμερικανική Πολιτεία 12 Σύροι πρόσφυγες και πιο συγκεκριμένα δύο εξαμελείς οικογένειες, τις οποίες δεν κατέστη δυνατόν να ενημερώσει ο πράκτορας που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους.

Η μία οικογένεια, με δύο παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών και τους παππούδες τους, εμφανίστηκαν στο Ντάλας. Η άλλη οικογένεια, με δύο παιδιά ηλικίας 2 και 13 ετών, έφτασαν στο Χιούστον. Όπως ανέφεραν οι πράκτορες που είχαν επιφορτιστεί με τη μετακίνησή τους, δεν ανταποκρίθηκαν στις συνεχείς κλήσεις τους και ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατό να ενημερωθούν για την ακύρωση της «φιλοξενίας» τους στις πόλεις του Τέξας, παρ' ότι βρίσκονταν από την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Κλείσιμο
Ομάδα ακτιβιστών προσπάθησε τη Δευτέρα να ακυρώσει, για τις συγκεκριμένες οικογένειες τουλάχιστον, την απαγόρευση του δικαστηρίου, ωστόσο η ένστασή τους απορρίφθηκε. Τις επόμενες μέρες ωστόσο, θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τις δύο οικογένειες των Σύρων προσφύγων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης