Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αρχισυντάκτης της Today's Zaman που είχε συλληφθεί για προσβολή κατά του Ερντογάν

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αρχισυντάκτης της Today's Zaman που είχε συλληφθεί για προσβολή κατά του Ερντογάν

Ο Bülent Keneş, αρχισυντάκτης στην αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Zaman, παραιτήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και δήλωσε ότι δεν μπορεί πια να ασκεί το επάγγελμά του, λόγω των πιέσεων που δέχεται η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία

Τουρκία: Παραιτήθηκε ο αρχισυντάκτης της Today's Zaman που είχε συλληφθεί για προσβολή κατά του Ερντογάν
Κουρασμένος από τις δύο συλλήψεις που βίωσε μέσα σε ένα μήνα ο Τούρκος αρχισυντάκτης της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Zaman, Bülent Keneş, υπέβαλε την παραίτησή του στις 3 Δεκεμβρίου. Ιδρυτικό μέλος της Today's Zaman, ο δημοσιογράφος συνελήφθη για πρώτη φορά στις 8 Οκτωβρίου με την κατηγορία ότι ανάρτησε προσβλητικά tweets για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρόλο που το δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον δημοσιογράφο, η αστυνομία τον συνέλαβε ξανά στις 10 Οκτωβρίου με την αιτιολογία ότι «επαναλαμβάνει με πυκνότητα τις προσβολές κατά του Ερντογάν», γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πράξεις του εμπεριέχουν πρόθεση. Στην δεύτερη δίκη του δημοσιογράφου ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι μερικά από τα tweets του Keneş «δεν βρίσκονται εντός των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης» και πρότεινε ποινή φυλάκισης μέχρι οκτώ χρόνια.

Κλείσιμο
Ο δημοσιογράφος υπέβαλε την παραίτησή του στις 3 Δεκεμβρίου και δήλωσε: «Ως ιδρυτικό μέλος της Today's Zaman έχω ειλικρινά προσπαθήσει να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσα και προσπάθησα να αντισταθώ όσο μπορούσα στις πιέσεις της κυβέρνησης και στις προσωπικές μηνύσεις εναντίον μου».

Μέσα στον Οκτώβριο παραιτήθηκε, επίσης, ο Ekrem Dumanlı, δημοσιογράφος της Zaman, που είχε δηλώσει ότι παραιτείται λόγω των «παράνομων πιέσεων που δέχεται ο Τύπος».

Η εφημερίδα Zaman έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, επειδή θεωρείται ότι υποστηρίζει τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που στο παρελθόν υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής του προέδρου Ερντογάν και, αργότερα, έγινε ο μεγαλύτερος «εσωτερικός» εχθρός του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης