Φωτογραφίες: Δείτε τους δρόμους που αποκτούν χρώμα όταν βρέχει

Φωτογραφίες: Δείτε τους δρόμους που αποκτούν χρώμα όταν βρέχει

Εντυπωσιακές εικόνες από τους δρόμους της Σεούλ που γεμίζουν ψάρια, χελώνες, φάλαινες και λαμπερές γαλάζιες λίμνες κάθε φορά που βρέχει

Φωτογραφίες: Δείτε τους δρόμους που αποκτούν χρώμα όταν βρέχει
Δεν θα ήταν πολύ όμορφο να εμφανίζονται ζωγραφιές στο δρόμο κάθε φορά που βρέχει; Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε μια ομάδα σχεδιαστών και αποφάσισε να το κάνει πράξη στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Κάθε χρόνο, για περίπου τρεις εβδομάδες η περίοδος των μουσώνων αναγκάζει τους κατοίκους της Σεούλ να μένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους για να αποφύγουν την αδιάκοπη βροχή. 

Κλείσιμο
Με αυτό το σκεπτικό μια ομάδα από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Σικάγο και την εταιρεία χρωμάτων «Pantone» έβαψε τα πεζοδρόμια της πόλης της Σεούλ με ένα ειδικό «υδροχρωμικό» χρώμα, το οποίο εμφανίζεται μόνο όταν έρθει σε επαφή με νερό.







Οι εν λόγω ζωγραφιές εμπνεύστηκαν από τα ποτάμια που κατέχουν σημαντική θέση στον πολιτισμό της Νότιας Κορέας και έτσι όταν βρέχει κάνουν την εμφάνισή τους ψάρια με τα χρώματα του ουράνιου χρώματος, χελώνες, ακόμα και μια τεράστια ροζ φάλαινα. Ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι οι λακκούβες του δρόμου, στις οποίες καθώς μαζεύεται το νερό μεταμορφώνονται σε λαμπερές, γαλάζιες λίμνες.

Οι πρωτοποριακοί σχεδιαστές προβάλλουν σε μια διαδικτυακή έκθεση τις φωτογραφίες με τις ζωγραφιές στους δρόμους, ώστε κάθε φορά που βρέχει οι κάτοικοι της Σεούλ να έχουν έναν λόγο να βγουν από τα σπίτια τους και να απολαύσουν το θέαμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης