Απίστευτες εικόνες: Δείτε τους σκουπιδότοπους-βουνά στο νέο Δελχί

Απίστευτες εικόνες: Δείτε τους σκουπιδότοπους-βουνά στο νέο Δελχί

Αν και από μακριά φαίνονται ως ωραίοι λόφοι για βόλτα και αναψυχή, στην πραγματικότητα πρόκειται για τα απίστευτα βουνά από σκουπίδια στα οποία καταλήγουν οι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων της Ινδικής πρωτεύουσας

Απίστευτες εικόνες: Δείτε τους σκουπιδότοπους-βουνά στο νέο Δελχί
Αν τα σκουπίδια και η διαχείρισή τους είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις προηγμένες δυτικές χώρες, φανταστείτε τι γίνεται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (για την Ελλάδα δεν χρειάζεται να φανταστείτε, τα ξέρετε...). Όπως για παράδειγμα στην Ινδία, όπου αν δεν υπήρχε το βίντεο που βλέπουμε εδώ, κυριολεκτικά δεν θα πιστεύαμε ότι αυτά τα  πραγματικά βουνά είναι έργα ανθρώπων.

Και όμως, οι τεράστιοι αυτοί όγκοι δεν είναι κάποια δημιουργήματα της φύσης αλλά ινδικές... χωματερές, οι οποίες όπως φαίνεται από τις εικόνες ξεπερνούν τα 200 μέτρα σε ύψος και τα 500 μέτρα σε μήκος. Και μάλιστα δεν είναι μόνο αυτή που βλέπουμε, αλλά υπάρχουν άλλες δύο περιμετρικά της αχανούς πόλης, τα οποία μάλιστα αποτελούν και τα υψηλότερα σημεία ολόκληρης της περιοχής του Δελχί. 

Σ' αυτά τα σημεία απόθεσης των σκουπιδιών της πόλης καταφθάνουν καθημερινά περί τους 9.200 τόνους από τα σκουπίδια (υπολογίστε δε και τα πόσα ακόμα μένουν στους δρόμους της πόλης τα οποία είναι ιδιαίτερα πολλά όπως γνωρίζουν όσοι έχουν επισκεφτεί την πόλη). Ενώ όπως  υπολογίζουν οι έρευνες, μέχρι το 2024 τα απορρίμματα της ινδικής πρωτεύουσας θα διπλασιαστούν.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, τα βουνά αυτά είναι μία βόμβα μόλυνσης όχι μόνο για την γύρω περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την πόλη. Ενώ όπως βλέπουμε στο βίντεο, επάνω τους ζουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μέσα στα σκουπίδια κάτι ελάχιστο που να έχει έστω και την παραμικρή αξία για να επιβιώσουν.

Οι φοβερές εικόνες που καταγράφηκαν από drone δείχνουν σε όλη την μεγαλοπρέπεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία αναδυόμενη οικονομία του Τρίτου Κόσμου και μια χώρα όπως η Ινδία που σε θέματα όπως τα σκουπίδια και η γενικότερη διαχείρισή τους είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Τώρα, αν οι εικόνες αυτές (έστω και υπό κλίμακα) μας θυμίζουν κάποια ελληνικά... ήθη και έθιμα, τότε σίγουρα το πρόβλημα δεν το έχουν οι Ινδοί!
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης