Γερμανία: Στο στόχαστρο των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών οι νεαροί ασυνόδευτοι μετανάστες

Γερμανία: Στο στόχαστρο των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών οι νεαροί ασυνόδευτοι μετανάστες

"Οι σαλαφιστές επιχειρούν να προσεγγίσουν τους νεαρούς πρόσφυγες που δε συνοδεύονται, που φθάνουν στην χώρας μας χωρίς την οικογένειά τους και αναζητούν δεσμούς και στήριξη" εξήγησε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών πληροφοριών της Βαυαρίας

Γερμανία: Στο στόχαστρο των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών οι νεαροί ασυνόδευτοι μετανάστες
Oι αιτούντες άσυλο που συρρέουν στη Γερμανία, κυρίως ο νεαροί ασυνόδευτοι μετανάστες, βρίσκονται στο στόχαστρο των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών, που προσπαθούν να τους πάρουν με το μέρος τους, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA που επικαλείται την υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών.

"Οι σαλαφιστές επιχειρούν να προσεγγίσουν τους νεαρούς πρόσφυγες που δε συνοδεύονται, που φθάνουν στην χώρας μας χωρίς την οικογένειά τους και αναζητούν δεσμούς και στήριξη" εξήγησε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών πληροφοριών της Βαυαρίας (νότια) στο DPA.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με τους νεαρούς πρόσφυγες γίνονται κυρίως πλησίον των κέντρων υποδοχής όμως επίσης, πιο απομονωμένα, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, απ’ όπου χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν φθάσει από την Ουγγαρία μέσω της Αυστρίας τις τελευταίες ημέρες.

"Οι σαλαφιστές θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανασφάλεια και την αγωνία των προσφύγων προκειμένου να τους μεταπείσουν για τους δικούς τους σκοπούς" συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Την Τρίτη, οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχαν προβεί σε ανάλογη προειδοποίηση για την περιοχή τους, εξηγώντας ότι οι εξτρεμιστές επικοινωνούν με τους υποψηφίους για άσυλο μέσω υποτιθέμενων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

"Θα ενημερώσουμε και θα ευαισθητοποιήσουμε τους εργαζόμενους στις δομές υποδοχής για αυτό το θέμα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν κατά τις απόπειρες προσέγγισης" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου, τον οποίο επίσης επικαλέστηκε το DPA.

Σύμφωνα με το σύστημα ποσοστώσεων που βρίσκεται σε ισχύ στη Γερμανία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και η Βαυαρία είναι οι δύο περιοχές όπου μεταβαίνουν οι περισσότεροι που αιτούνται άσυλο, με ποσοστό 21% και 15% αντίστοιχα στις νέες αφίξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης