Αυτό είναι το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο (και δεν μπορείτε να το... δείτε)

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο (και δεν μπορείτε να το... δείτε)

Μόνο από αεροπλάνο μπορεί κανείς να δει το τεράστιο γκράφιτι μεγέθους... 21.000 τετραγωνικών μέτρων, που το καθιστά το μεγαλύτερο αυτή την στιγμή στον κόσμο

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο (και δεν μπορείτε να το... δείτε)
Βρίσκεται στη Νορβηγία και έχει φτιαχτεί πάνω στις στέγες ενός βιομηχανικού συγκροτήματος από δύο Γάλλους καλλιτέχνες, τους Ella και Pitr. Το δίδυμο από την Γαλλία ειδικεύεται στην ζωγραφική γιγάντων πάνω σε οροφές, πράγμα που έχουν κάνει σε αρκετά σημεία του κόσμου, όπως η Πορτογαλία, ο Καναδάς, η Χιλή και η Ιταλία.

Για να γιορτάσουν τα 15 χρόνια του φεστιβάλ τεχνών του δρόμου στο Νuart της Νορβηγίας, σχεδίασαν το γκράφιτι που βλέπουμε στις φωτογραφίες το οποίο ονομάζουν «Λίλιθ και Όλαφ». Το σχέδιό τους περιλαμβάνει ένα μικρό ποτρέτο του παλαιού βασιλιά της Νορβηγίας Όλαφ του Πρώτου, που βασίλεψε στην χώρα περί το 1000 μ.Χ. Μαζί του βρίσκεται και μία τεράστια φιγούρα, η επονομαζόμενη και Λίλιθ, η οποία φοράει ένα σορτσάκι και ένα μπλουζάκι.

Κλείσιμο
Είναι δύσκολο να αποδειχθεί αν όντως είναι το μεγαλύτερο γκράφιτι στον κόσμο, όμως αν αποδεχθούμε ως μέτρο την καταγραφή στο Ρεκόρ Γκίνες, το οποίο κατέχει από το 1997 ένα γκράφιτι 16.554 τετραγωνικό στο Κολοράντο, τότε -τουλάχιστον επίσημα- μπορούμε να πούμε ότι αυτό όντως είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης