Κένυα: Νέα επίθεση της αλ-Σαμπάμπ σε χωριό

Κένυα: Νέα επίθεση της αλ-Σαμπάμπ σε χωριό

Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά της γειτονικής χώρας, αυτή τη φορά σε χωριό στα βορειοανατολικά της χώρας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα

Κένυα: Νέα επίθεση της αλ-Σαμπάμπ σε χωριό
Ένοπλοι τζιχαντιστές, που δρούσαν για λογαριασμό της αλ-Σαμπάμπ, επιτέθηκαν σε χωριό, στην επαρχία Γκαρίσα, στα βορειοανατολικά της Κένυας, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το τζιχαντιστικό παρακλάδι της αλ-Κάιντα, που έχει επιχειρήσει συχνότατες επιθέσεις στην Κένυα τα τελευταία δυο χρόνια, με σκοπό να εξαναγκάσει το Ναϊρόμπι, να μαζέψει το στρατό του από τη γείτονα Σομαλία, ευθύνεται για το αιματοκύλισμα σε πανεπιστήμιο της Κένυας τον περασμένο μήνα, όπου 148 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε πως, οι ένοπλοι μπήκαν στο χωριό Γιουμπίς, 70 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Γκαρίσα, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Δυνάμεις ασφαλείας κινήθηκαν ταχύτατα και συνεπλάκησαν με τους αντάρτες, ενώ ακολούθησε και ανταλλαγή πυρών. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες» είπε το υπουργείο.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις βαθαίνουν ακόμα περισσότερο την κρίση στην Κένυα, καθώς ένα κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, όπως είναι ο τουρισμός, πλήττεται ανεπανόρθωτα από τους φόβους που προκαλούν τέτοιες επιθέσεις στους εν δυνάμει τουρίστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης