Ισόβια για τη γιαγιά που ανάγκασε την εγγονή της να τρέξει μέχρι θανάτου

Ισόβια για τη γιαγιά που ανάγκασε την εγγονή της να τρέξει μέχρι θανάτου

Η 9χρονη κατέρρευσε και αργότερα πέθανε, αφού αναγκάστηκε να τρέξει ασταμάτητα, ως τιμωρία γιατί είπε ψέματα ότι δεν έφαγε γλυκά

 Ισόβια για τη γιαγιά που ανάγκασε την εγγονή της να τρέξει μέχρι θανάτου
Δικαστήριο της Αλαμπάμα καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη την 50χρονη Joyce Hardin Garrard, η οποία το 2012 ανάγκασε την 9χρονη εγγονή της να τρέχει ασταμάτητα για ώρες, τιμωρώντας την επειδή έφαγε σοκολάτα.

Κλείσιμο


Η μικρή Savannah κατά την εξαντλητική τιμωρία κατέρρευσε και τελικά κατέληξε μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο, όταν οι γιατροί αποσύνδεσαν τη μηχανική υποστήριξη που κρατούσε το κορίτσι στη ζωή. 

Κατά τη δίκη της η αμείλικτη γιαγιά υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει την μικρή εγγονή της, αλλά την βοηθούσε να βελτιώσει τις επιδόσεις της στη γυμναστική. Η 50χρονη δήλωσε πως «η Savannah μου ζήτησε να την προπονήσω. Ήθελε να είναι πρώτη στο τρέξιμο στο μάθημα της γυμναστικής του σχολείου».

Οι ένορκοι ψήφισαν υπέρ της ισόβιας κάθειρξης, ενώ σύμφωνα με τους νόμους της Αλαμπάμα, ο δικαστής Billy Ogletree είχε τη δυνατότητα να παρακάμψει τη σύσταση των ενόρκων και να καταδικάσει την Garrard σε θάνατο.
 
Ο Αναπληρωτής Εισαγγελέας Marcus Reid δήλωσε πως: «η υπόθεση αυτή είναι η μόνη περίπτωση που ξέρω όπου ο δράστης ανάγκασε το θύμα να συμμετάσχει στον ίδιο του το θάνατο. Η Joyce Hardin Garrard ανάγκασε Savannah να αυτοκτονήσει».



Η μητριά της 9χρονης, Jessica Mae Hardin , αναμένει τη δική της δίκη. Έχει επίσης κατηγορηθεί για φόνο και μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία ότι παρέλειψε να παρέμβει, καθώς το παιδί έτρεχε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης