Οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν 18 μέλη της «κουρδικής μαφίας»

Οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν 18 μέλη της «κουρδικής μαφίας»

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι συλληφθέντες συνδέονται με τον φερόμενο ως «νονό» της κουρδικής μαφίας Μπαρίς Μπογιούν

polizia_italy
Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνελήφθησαν 18 μέλη της λεγόμενης «κουρδικής μαφίας», σε συνεργασία και με την ελβετική και την τουρκική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι συλληφθέντες συνδέονται με τον φερόμενο ως «νονό» της κουρδικής μαφίας Μπαρίς Μπογιούν.

Μεταξύ των άλλων, κατηγορούνται για ένοπλη δράση τρομοκρατικού χαρακτηρα, διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή άκρως επικίνδυνων όπλων.


Κλείσιμο


Την όλη επιχείρηση στην Ιταλία συντόνισε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας του Μιλάνου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη και ο ίδιος ο Μπογιούν, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2022 στην Ιταλία, αλλά είχε αμέσως δηλώσει ότι ήταν θύμα διωγμού από το τουρκικό κράτος λόγω της κουρδικής καταγωγής του.

Η υποθεσή του προκάλεσε τριβές ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, λόγω της απόφασης της εισαγγελίας της Μπολόνια, που επικυρώθηκε και από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, να μην δοθεί πράσινο φως στην έκδοσή του στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του Μπογιούν και των συνεργατών του, τα οποία αφορούν τόσο την εμπορία ανθρώπων, μέσω του βαλκανικού διαδρόμου, όσο και την διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων στην Γερμανία και την απόπειρα οργάνωσης επιθέσεων στην Τουρκία.

Βάσει ηχογράφησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο Μπαρίς Μπογιούν φερόταν επίσης έτοιμος "να αντικαταστήσει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) «ιδρύοντας μια νέα οργάνωση, για μια νέα επανάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου


Ειδήσεις σήμερα:

Νορβηγία, Ισπανία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος - Το Ισραήλ ανακαλεί τους πρεσβευτές του

Τι συνέβη στην πτήση τρόμου της Singapore Airlines: Πόσο πιθανός είναι ο τραυματισμός ή ο θάνατος από σφοδρές αναταράξεις;

Διαγωνισμός εσωτερικής ομορφιάς ανέδειξε την «Κορυφαία Γυναίκα» του Βελγίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης