Ουκρανία: Ένα 24ωρο χωρίς απώλειες μετά από «αρκετές εβδομάδες»

Ουκρανία: Ένα 24ωρο χωρίς απώλειες μετά από «αρκετές εβδομάδες»

Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν σφοδρές μάχες με νέα θύματα

Ουκρανία: Ένα 24ωρο χωρίς απώλειες μετά από «αρκετές εβδομάδες»
Έπειτα από πολλές εβδομάδες με νεκρούς και εχθροπραξίες, το τελευταίο 24ωρο ήταν το πρώτο στην Ουκρανία κατά το οποίο κανένας Ουκρανός στρατιώτης δεν σκοτώθηκε στο μέτωπο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, κανένας στρατιώτης τους δεν σκοτώθηκε στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο και μόνο ένας τραυματίσθηκε, ενώ στρατιωτικός εκπρόσωπος τόνισε πως πρόκειται για την πρώτη ημέρα χωρίς νεκρούς στρατιωτικούς εδώ και «τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες».

Κλείσιμο
Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν σφοδρές μάχες με νέα θύματα.

Σημειώνεται πως στην ένοπλη διαμάχη η οποία έχει ξεσπάσει στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, όπου διαμένουν πολλοί εθνικά Ρώσοι, αλλά και ρωσόφωνοι Ουκρανοί, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο του 2014 περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, σε μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και φιλορωσικών ενόπλων ομάδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης