Κέρι: Η Ρωσία ψεύδεται μπροστά μου για την Ουκρανία

Κέρι: Η Ρωσία ψεύδεται μπροστά μου για την Ουκρανία

«Έχουν εμμονή στα ψεύδη, τα οποία έλεγαν μπροστά στη μούρη μου και μπροστά σε πολλούς ακόμη παράγοντες, σε διαφορετικές περιστάσεις»

Κέρι: Η Ρωσία ψεύδεται μπροστά μου για την Ουκρανία
Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Ρωσία εμφανίζονται οι ΗΠΑ, γεγονός που εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Τζον Κέρι.

Ο επιφορτισμένος με τις επαφές για την κρίση στην Ουκρανία Αμερικανός πολιτικός, επέλεξε την ευθεία επίθεση στη ρωσική διπλωματία.

Κλείσιμο
Μιλώντας σε μία υποεπιτροπή της Γερουσίας, χρησιμοποίησε εξαιρετικά επιθετική γλώσσα, λέγοντας πως η Ρωσία έχει επιδοθεί σε μία μακρά περίοδο προπαγάνδας, την οποία έχει να αντικρίσει από το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου.

«Έχουν εμμονή στα ψεύδη, τα οποία έλεγαν μπροστά στη μούρη μου και μπροστά σε πολλούς ακόμη παράγοντες, σε διαφορετικές περιστάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Κέρι.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνείται την ενίσχυση των ανταρτών στην Ουκρανία, ενώ ο πόλεμος έχει σκοτώσει περισσότερους από 5.600 πολίτες και ανάγκασε περισσότερους από 1.000.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι μάχες ξεκίνησαν τον Απρίλιο και σχεδόν έναν μήνα μετά, η Ρωσία προσάρτησε την περιοχή της Κριμαίας στα εδάφη της.

Ο Τζον Κέρι απέφυγε να τοποθετηθεί αναφορικά με τις προτροπές μίας μερίδας της Γερουσίας, η οποία ζητάει από την κεντρική Κυβέρνηση την παροχή οπλισμού στον ουκρανικό στρατό.

Ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι υπό συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης Ομπάμα και του Κογκρέσου.

Στις ΗΠΑ υπολογίζουν και τις αντιδράσεις ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία έχουν αντιταχθεί στο ενδεχόμενο αμερικανικής βοήθειας στον στρατό της Ουκρανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης