Κωνσταντινούπολη: Αντι-διαδήλωση φανατικών μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo

Κωνσταντινούπολη: Αντι-διαδήλωση φανατικών μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo

Τουλάχιστον 160 άνδρες συγκεντρώθηκαν για να... τιμήσουν τους αδελφούς Κουασί - Φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» και κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Κωνσταντινούπολη: Αντι-διαδήλωση φανατικών μουσουλμάνων για το Charlie Hebdo
Μπορεί στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο η φράση «Είμαι Σαρλί» να αποτέλεσε το κεντρικό σύνθημα εκατομμυρίων πολιτών που διαδήλωναν κατά της τρομοκρατίας μετά την αιματηρή επέμβαση στο περιοδικό Charlie Hebdo, στην Τουρκία, όμως, σίγουρα δεν είχε θέση στις σημερινές συγκεντρώσεις.

Περίπου 160 ήταν οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία στην Κωνσταντινούπολη… κατά των σκιτσογράφων του σατιρικού εντύπου.

Κλείσιμο
Μάλιστα, οι δεκάδες που εμφανίστηκαν σε κεντρικό δρόμο της τουρκικής πόλης κρατούσαν πανό με τη φωτογραφία του επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, αλλά και με εκείνες των αδελφών Σαίντ και Σερίφ Κουασί.

Παράλληλα, στα πλακάτ που επιδείκνυαν αναφερόταν η παρακάτω φράση: «Αν η ελευθερία της έκφρασης δεν έχει όρια, τότε ούτε η ελευθερία μας για δράση έχει».



Την ίδια ώρα, αντί να φωνάζουν «Είμαι Σαρλί», έλεγαν συνθήματα όπως: «Είμαι Σαίντ», «Είμαι Σερίφ» και φυσικά «Αλλάχου Ακμπάρ».

Όλα αυτά, ενώ οι Γαλλοαλγερινοί εκτέλεσαν 12 σκιτσογράφους και δημοσιογράφους του εντύπου την περασμένη εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση σκίτσων με τον προφήτη Μωάμεθ.





 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης