ΗΠΑ: Ο Άστον Κάρτερ αναλαμβάνει τα ηνία του Πενταγώνου

ΗΠΑ: Ο Άστον Κάρτερ αναλαμβάνει τα ηνία του Πενταγώνου

Ο 60χρονος Δημοκρατικός από Νο2 στην ιεραρχία του υπουργείου Άμυνας αναβαθμίζεται με απόφαση του Ομπάμα 

ΗΠΑ: Ο Άστον Κάρτερ αναλαμβάνει τα ηνία του Πενταγώνου
Μπορεί να μην έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα τον εμπιστεύεται στο νευραλγικό υπουργείο Άμυνας. 
 
Ο 60χρονος Δημοκρατικός Άστον Κάρτερ, πρώην υφυπουργός Άμυνας, θα αναβαθμιστεί αναλαμβάνοντας τα "ηνία" του Πενταγώνου, σύμφωνα με το αμερικανικό δiκτυο CNN. Από τον Οκτώβριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2013, είχε διατελέσει "νούμερο 2" του Πενταγώνου.Ο Κάρτερ αναμένεται να αντικαταστήσει τον Τσακ Χέιγκελ στον οποίο έδειξε την...πόρτα ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον σε μία σειρά καυτών θεμάτων, όπως η καθυστερημένη αντίδραση στον ιό Έμπολα και την προέλαση των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ. 

Κλείσιμο
Προς το παρόν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την απόφαση παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", o Κάρτερ ήταν ένας από τους βασικούς υποψήφιους για το αξίωμα. Ο γραμματέας Εθνικής ασφάλειας, Τζε Τζόνσον, το όνομα του οποίου είχε "πέσει στο τραπέζι" , δήλωσε πριν δύο μέρες ότι δεν διεκδικεί την θέση. Ο Άστον Κάρτερ είναι ένα πρόσωπο που χαίρει εμπιστοσύνης στον αμερικανικό στρατό αν και ο ίδιος δεν φόρεσε το "χακί". Οι Ρεπουμπλικάνοι του καταλογίζουν ως μειονέκτημα ότι δεν διαθέτει στρατιωτική εμπειρία όπως και και ο Τσακ Χέιγκελ- καθώς δεν υπηρέτησε στο στρατό. 

Σύμφωνα με το CNN, το μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του είναι ότι διαθέτει την ικανότητα να χειρίζεται μεγάλους προυπολογισμούς σε περιόδους λιτότητας ενώ θεωρείται ειδικός στην αγορά οπλικών συστημάτων.Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αναβαθμίσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και να του δώσει πιο κεντρική θέση στην κυβέρνησή του, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.  
   
Ο Τσακ Χέιγκελ, ο μοναδικός ρεπουμπλικάνος στην κυβέρνηση Ομπάμα, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. Ο Κάρτερ, ο οποίος υπηρέτησε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας τόσο υπό τον Χέιγκελ όσο και υπό τον Λέον Πανέτα, είναι έτοιμος να αναλάβει τα «ηνία» του υπουργείου και να συμβουλέψει τον Ομπάμα στα διάφορα φλέγοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν αυτή τη στιγμή της ΗΠΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης