Γαλλία: Αναβάλλει επ' αόριστον την παράδοση των Mistral στη Ρωσία

Γαλλία: Αναβάλλει επ' αόριστον την παράδοση των Mistral στη Ρωσία

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία δεν επιτρέπει ακόμη την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου», επισημαίνεται σε δήλωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου

Γαλλία: Αναβάλλει επ' αόριστον την παράδοση των Mistral στη Ρωσία
Η Γαλλία, δια στόματος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αποφάσισε να αναβάλει επ' αόριστον την παράδοση στη Ρωσία των δύο ελικοπτεροφόρων πλοίων τύπου «Mistral» τα οποία είχε συμφωνηθεί να πουλήσει το Παρίσι στη Μόσχα, λόγω της ρωσικής δραστηριότητας στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία δεν επιτρέπει ακόμη την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου», επισημαίνεται σε δήλωση του γραφείου του Γάλλου προέδρου. «Το Παρίσι αποφάσισε να ακυρώσει, μέχρι νεοτέρας, την εξέταση του αιτήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εξαγωγή του πλοίου», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι, η κυβέρνηση του Παρισιού πιέζεται εδώ και μήνες από τους συμμάχους της να ματαιώσει οριστικά την εκτέλεση του συμβολαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ. 

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε στο πρακτορείο «RIA Νovosti» ότι η Ρωσία δεν θα κινηθεί νομικά ενάντια στη Γαλλία, ωστόσο επιμένει στην εκτέλεση των συμβολαίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης