Ρωσία: Θα φτιάξουμε δικά μας «Mistral»

Ρωσία: Θα φτιάξουμε δικά μας «Mistral»

Καθώς το Παρίσι αναστέλλει μέχρι το Νοέμβριο την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία, ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου δηλώνει πως η χώρα μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζει πλοία παρόμοια με τα Mistral.

Ρωσία: Θα φτιάξουμε δικά μας «Mistral»
Έπειτα από την απόφαση της Γαλλίας να αναστείλει μέχρι το Νοέμβριο την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία, ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου δήλωσε πως η χώρα μπορεί να αρχίζει να κατασκευάζει πλοία παρόμοια με τα Mistral.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Ντένις Μαντούροφ τόνισε πως η Ρωσία θα μπορούσε να κατασκευάσει μόνη της πολεμικά πλοία παρόμοια με τα γαλλικής κατασκευής ελικοπτεροφόρα, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, έδωσε την έγκρισή του για αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης, εκχωρώντας μεγαλύτερο έλεγχο επί της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο υπουργείο Αμύνης και καταργώντας δύο υπηρεσίες οι οποίες επέβλεπαν τις αμυντικές συμβάσεις και τις παραδόσεις όπλων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αναλυτή Ντμίτρι Γκόρενμπουργκ, η Ρωσία «θα νιώσει την έλλειψη της γαλλικής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας», ωστόσο τόνισε πως το αντίκτυπο θα είναι ελάχιστο καθώς «οι αμφίβιες επιχειρήσεις δεν βρίσκονται στο επίκεντρο» της ναυτικής φιλοσοφίας της χώρας.

 

Κλείσιμο

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης