Γάζα: Με γλυκά και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν για το μακελειό στη συναγωγή

Γάζα: Με γλυκά και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν για το μακελειό στη συναγωγή

Με προσευχές γιόρτασαν στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη τη σφαγή - Μάρτυρες και ήρωες οι δράστες για τις οικογένειές τους

Γάζα: Με γλυκά και πυροτεχνήματα πανηγύρισαν για το μακελειό στη συναγωγή
Ενώ η Ιερουσαλήμ θρηνούσε τους τέσσερις νεκρούς της μετά τη φονική εισβολή δύο Παλαιστινίων σε συναγωγή, στη Λωρίδα της Γάζας οι συγγενείς των δραστών πανηγύριζαν για το μακελειό μοιράζοντας γλυκά σε φίλους και γείτονες.

Μόλις έγινε γνωστή η τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή όπου δύο ξαδέλφια κατέσφαξαν τέσσερις πιστούς, αμερικανικής και βρετανικής καταγωγής, οι συγγενείς των δύο ανδρών  δεν έχασαν ευκαιρία για να τους ανακηρύξουν «μάρτυρες» και «ήρωες».

Κλείσιμο



Όπως αναφέρει η Ynetnews οι οικογένειες των δύο δραστών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας μοίραζαν γλυκά στους γείτονες τους για να γιορτάσουν το αιματοκύλισμα.

Ο Αλαά Αμπού Τζαμάλ, ξάδερφος των τρομοκρατών δήλωσε πως πίσω από την επίθεση στη συναγωγή δεν κρύβεται κανείς άλλος πέραν της ισραηλινής πολιτικής.

«Αυτό συνέβη εξαιτίας των πιέσεων της ισραηλινής κυβέρνησης και της κατοχής στον παλαιστινιακό λαό και στην Ιερουσαλήμ και όσα κάνουν βλάπτοντας το ιερό τέμενος Αλ Ακσά. Αυτή η πράξη είναι κανονική για όποιον συνδέεται με το λαό του και το Ισλάμ και έχει θάρρος», δήλωσε ο Αμπού Τζαμάλ.

Οι δυο δράστες του μακελειού

«Ενημερωθήκαμε όπως συνήθως και βροντοφωνάξαμε από χαρά. Ο κόσμος μοίραζε γλυκά στους καλεσμένους που ήρθαν να μας επισκεφθούν και ήταν χαρούμενοι για τους μάρτυρες», πρόσθεσε.



Ωστόσο, επισήμανε πως η οικογένεια δεν γνώριζε για την επίθεση και τόνισε πως πίσω από αυτή δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα.

«Δεν το περιμέναμε. Ένας από εκείνους ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά. Δόξα στον Αλλάχ. Κάθε άνθρωπος που πεθαίνει σαν μάρτυρας είναι σπουδαίο πράγμα», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, σε τζαμιά στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας ακούστηκαν προσευχές και η φράση «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), ενώ στις περιοχές εκτοξεύθηκαν και πυροτεχνήματα.



Οι δύο τρομοκράτες, Γκασάν και Ουντάι Αμπού Τζαμάλ, ήταν στενοί συγγενείς του Παλαιστίνιου Τζαμάλ Αμπού Τζαμάλ, ο οποίος κρατείτο σε φυλακές του Ισραήλ, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από συμφωνία, αλλά δύο εβδομάδες μετά οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης