Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο- Προειδοποίηση από το 112 για τους καπνούς - Δείτε βίντεο

Κηφισιά: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο- Προειδοποίηση από το 112 για τους καπνούς - Δείτε βίντεο

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο της εταιρείας Παλαμήδης ΑΕ, του συζύγου της Μίνας Γκάγκα - Η φωτιά κατέστρεψε την αποθήκη υλικών του εργοστασίου - Προειδοποίηση στους κατοίκους να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα λόγω του καπνού

arthrou-kifiasia-fotia
Σε ύφεση είναι τα τελευταία λεπτά η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών στην Κηφισιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση. 
Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. 
Κηφισιά: Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιοΚλείσιμο
Η φωτιά  ξέσπασε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πμευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο, ενώ ο συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα: Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμενου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων. 

Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1y2jl9a9w5l)


Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, καίει φελιζόλ και πλαστικά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο Erickson, έκανε συνεχείς ρίψεις στην περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Δείτε βίντεο, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην κατάσβεση:

Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη , καίει φελιζόλ και πλαστικά, επιχειρεί ελικόπτερο

Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο, καίει φελιζόλ και πλαστικά

ergostasio__1_Ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε νωρίτερα το μεσημέρι μήνυμα 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» επισημαίνεται στο μήνυμα.

447757329_484132890856494_6481302913085176160_n


Οδηγία δόθηκε, παράλληλα, στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι για να κλείσουν όλα τα παράθυρα.

Πνευμονολόγοι: Προσοχή και επικοινωνία με γιατρό αν υπάρξουν ενοχλήσεις 

«Στην περιοχή της κάτω Κηφισιάς λαμβάνει χώρα μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο όπου η καύση υλικών περιλαμβάνει, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πλαστικά και ανοξείδωτα υλικά στα οποία συμπεριλαμβάνονται καύσεις ανόργανων και χημικών ουσιών», επισημαίνει η Μάτα Τσικρικά, πνευμονολόγος, προεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος και προσθέτει: «Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αυτές τις ώρες, να κρατήσουν κλειστά παράθυρα και πόρτες και εάν κάνουν χρήση κλιματιστικού να είναι με εσωτερική ανακύκλωση αέρα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και άτομα που πάσχουν απο χρόνια νοσήματα. Οποιοσδήποτε εμφανισει συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, βήχα, τάση για εμετό ή ζάλη πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με τον γιατρό του». 


ergostasio-pirkagia__1_
ergostasio-pirkagia__3_
ergostasio-pirkagia__2_
ergostasio-pirkagia__4_
ergostasio-pirkagia__5_
ergostasio-pirkagia__6_
ergostasio-pirkagia__7_Σε βίντεο φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί πάνω από το σημείο της έκρηξης. Σύμφωνα και με την Πυροσβεστική, η ένταση και έκταση του καπνού είναι ανησυχητικά μεγάλη.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

-Στην οδό Σενέκα

-Στην οδό Αιγιδών

Δείτε βίντεο:

Μεγάλη πυρκαγιά φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (2)

Καπνός στην εθνική απο μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

Καπνός στην εθνική απο μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (2)

Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (3)Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (2)


Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιοΚηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (2)

Μεγάλη πυρκαγιά: Πανόραμα Κηφισιάς (3)

Μεγάλη πυρκαγιά: Πανόραμα Κηφισιάς (1)

Μεγάλη πυρκαγιά: Πανόραμα Κηφισιάς

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1y1k78q2vd5)


kifiasia-ergostasio__2_
kifiasia-ergostasio__3_
kifiasia-ergostasio__4_
kifiasia-ergostasio__1_


Ποια είναι η εταιρεία

Η PAL ΑΕ είναι εταιρεία της οικογένειας του κ. Βασίλη Παλαμήδη. Η οικογενειακή εταιρεία που ξεκίνησε απ’ το 1947, μπορεί να έγινε γνωστή στο καταναλωτικό κοινό για τα μαγειρικά σκεύη που κατασκευάζει και διαθέτει στη λιανική, εντούτοις τα τελευταία περίπου 25 χρόνια έχει αλλάξει ρότα. Επεκτάθηκε στην αγορά συσκευασίας τροφίμων και στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει να θεωρείται μία απ’ τις σημαντικές δυνάμεις στον χώρο της συσκευασίας για νωπά τρόφιμα ζωικής προέλευσης και προμαγειρεμένα φαγητά. Οχι μόνο στην Ελλάδα, όπου οι πλέον γνωστές εταιρείες προϊόντων κατόπουλου, ψαρικών, κρέατος κ.ο.κ. χρησιμοποιούν τις συσκευασίες της, αλλά και στο εξωτερικό, οπου στέλνει περίπου το 85% της παραγωγής των προϊόντων και των υλικών που βγαίνουν απ’ το εργοστάσιο της Κηφισιάς.

Η εταιρεία, ως εξαγωγική, δραστηριοποιείται στην παραγωγή υλικών συσκευασίας για βιομηχανίες τροφίμων, συσκευαστές και σούπερ μάρκετ σε όλη την Ευρώπη. Μέσω των υλικών συσκευασίας, έχει στοχεύσει στην αγορά του τροφίμου που της εξασφαλίζει ένα σταθερό πεδίο δράσης χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς, έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα σημαντική διασπορά στο πελατολόγιό της. Σήμερα βγάζει προϊόντα σε δύο τομείς του τροφίμου, εξειδικευμένους. Ο πρώτος αφορά το κλασικό «σκαφάκι» που βλέπουμε όλοι στην αγορά τυποποιημένου κρέατος ή κοτόπουλου απ’ τα σούπερ μάρκετ. Ο δεύτερος είναι μια νέα συσκευασία PET που προφυλάσσει το τρόφιμο που βρίσκεται εντός σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Ο κ. Βασίλης Παλαμήδης αποτελεί τη δεύτερη γενιά της οικογένειας πίσω απ’ την PAL ΑΕ ενώ τα παιδιά του, Χρήστος και Ανδρέας έχουν πλέον πιο ενεργό ρόλο.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας PAL στην Κηφισιά, σε μια έκταση που σήμερα ξεπερνά τα 10 στρέμματα. Απο εκεί κάθε χρόνο αποστέλονται περίπου 4.000 κοντέινερ με προϊόντα στο εξωτερικό. Πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων αλλά και διανομείς, μεσάζοντες χονδρέμποροι σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 160 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της το 2023 ήταν 25 εκατ. ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμοργός: Ποιος είναι ο 59χρονος Αμερικανός τουρίστας που εξαφανίστηκε – Συνεχίζονται οι έρευνες

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει και ο Νίκος Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για Αλλαγή

Ο Μακρόν έγινε... Manu Chao: Το λογοπαίγνιο και η φωτογραφία που έγιναν viral
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης