Τουρκία: Η εισαγγελία προτείνει 301 φορές ισόβια για την εκατόμβη νεκρών στη Σόμα

Τουρκία: Η εισαγγελία προτείνει 301 φορές ισόβια για την εκατόμβη νεκρών στη Σόμα

Για τα 8 υψηλόβαθμα στελέχη των ορυχείων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια - Παραλείψεις στα μέτρα αφαλείας έδειξαν οι καταθέσεις των μαρτύρων της δίκης

Τουρκία: Η εισαγγελία προτείνει 301 φορές ισόβια για την εκατόμβη νεκρών στη Σόμα
Καταπέλτης ήταν η πρόταση της εισαγγελίας της Αχισάρ για τα 8 υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Soma Komur που διαχειρίζεται το ορυχείο όπου έγινε το πιο θανατηφόρο δυστύχημα στην ιστορία της Τουρκίας. Στα μέσα Μαΐου μια έκρηξη στο ορυχείο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 301 άνθρωποι και τώρα η εισαγγελία ζητά να τους επιβληθεί η ποινή των 301 φορών ισόβια, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Οι 8 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ 29 ακόμα στελέχη της εταιρείας που κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινές από δύο χρόνια φυλάκιση ως 15 έτη κάθειρξη. Εν τω μεταξύ οι μαρτυρίες εργαζομένων και εκθέσεις τεχνικών έφεραν στο φως μια σειρά παραλείψεων σε ό,τι αφορούσε την ασφάλεια στο ορυχείο.

Κλείσιμο
Η τουρκική κυβέρνηση παρότι υιοθέτησε έκτακτα μέτρα για ενίσχυση της ασφάλειας στα ορυχεία, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στη Σόμα, συνέβησαν πολλά νέα δυστυχήματα. Ένα από αυτά σε ανθρακωρυχείο στα νότια της χώρας, το οποίο πλημμύρισε παγιδεύοντας σε βάθος μεγαλύτερο των 300 μέτρων 18 εργαζόμενους, και οι αρχές λένε ότι δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης