Κομισιόν: Μέχρι την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Κομισιόν: Μέχρι την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

Η Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει την οριστικοποιημένη πρόταση για το πακέτο μέχρι αύριο

Κομισιόν: Μέχρι την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις της Κομισιόν σχετικά με τις νέες  κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών και διάδοχος της Κάθριν Άστον, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με την κυρία Μογκερίνι, η οποία είναι η επόμενη επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης η Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει την οριστικοποιημένη πρόταση για το πακέτο μέχρι αύριο και η απόφαση θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή.

Η ίδια πρόσθεσε πως η Επιτροπή εργάζεται πάνω σε ένα ενισχυμένο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε, οι κυρώσεις θα αφορούν τέσσερις τομείς, στους οποίους περιλαμβάνονται η άμυνα, αγαθά διπλής χρήσης και τα χρηματοπιστωτικά.

Παράλληλα, η Μογκερίνι, την οποία μερικές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες έχουν επικρίνει ότι είναι υπερβολικά ήπια έναντι της Ρωσίας, δήλωσε πως η κατάσταση στην Ουκρανία έχει αλλάξει λόγω της συμπεριφοράς της Ρωσίας και η σχέση ΕΕ-Ρωσίας δεν είναι πλέον μια σύμπραξη.

«Μια στρατηγική σύμπραξη έχει τελειώσει. Είναι ξεκάθαρο πως έχει τελειώσει και αυτό ήταν επιλογή της Μόσχας. Έχουμε ένα πρόβλημα στο ουκρανικό έδαφος. Έχουμε ξεκάθαρα μια σύγκρουση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης