Ουκρανία: Μάχες και πυροβολισμοί στο κέντρο του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Μάχες και πυροβολισμοί στο κέντρο του Ντονέτσκ

Ανυπόφορη η κατάσταση για τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης


Ουκρανία: Μάχες και πυροβολισμοί στο κέντρο του Ντονέτσκ
Χάος επικρατεί μέχρι και αυτή την ώρα στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου σήμερα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με ανταλλαγές πυρών, σε πολλές συνοικίες της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, μετέδωσε ότι είδε πέντε ως έξι ενόπλους κρυμμένους πίσω από αυτοκίνητα στο χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου να τρέχουν και να πυροβολούν εναντίον μιας άλλης ομάδας ανθρώπων.

Νωρίτερα σήμερα περιοχές στα προάστια του Ντονέτσκ βομβαρδίστηκαν από πυροβολικό, για πρώτη φορά, ενώ αμείωτες συνεχίζονται οι συγκρούσεις του ουκρανικού στρατού με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές και στο κέντρο του Λουγκάνσκ.

Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στο Ντονέτσκ, το οποίο είχε ένα εκατομμύριο κατοίκους πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών, πριν από τέσσερις μήνες, έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Το τρεχούμενο νερό κόπηκε εντελώς το βράδυ της Κυριακής αφού η ηλεκτρική γραμμή που τροφοδοτουσε το κύριο εργοστάσιο επεξεργασίας υδάτων υπέστη ζημιές κατά τις μάχες.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ουρές σχηματίσθηκαν από τα χαράματα σήμερα μπροστά από τα περίπτερα που πωλούν μεταλλικό νερό με το λίτρο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης