Ν. Κορέα: Τι προκάλεσε το ναυάγιο του Sewol

Ν. Κορέα: Τι προκάλεσε το ναυάγιο του Sewol

Αυτή είναι η αιτία βύθισης του μοιραίου πλοίου που μετατράπηκε σε υγρό θάνατο για δεκάδες μαθητών

Ν. Κορέα: Τι προκάλεσε το ναυάγιο του Sewol

Τι οδήγησε στον υγρό θάνατο τους 267 επιβάτες, εκ των οποίων πολλοί μαθητές, του μοιραίου πλοίου Sewol στη θάλασσα της Νοτίου Κορέας; Οι κακοί χειρισμοί του πλοιάρχου, τα αβαθή, η αστάθεια του πλοίου;

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, που για πρώτη φορά από το ναυάγιο της 16ης Απριλίου κάνουν λόγο για τα αίτια της τραγωδίας, η υπερφόρτωση του φέρι καθώς και ο τρόπος με τον οποίο είχε δεθεί το φορτίο, συνέβαλε στη βύθισή του.

Άλλωστε, όπως είχε αποκαλυφθεί όχι μόνο το πλοίο ταξίδευε με φορτίο έξι φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο, αλλά είχε πραγματοποιήσει 246 δρομολόγια τους τελευταίους 13 μήνες υπό αυτές τις συνθήκες.

Όλα αυτά την ώρα που το έργο των περίπου 130 δυτών συνεχίζεται για τον εντοπισμό των 35 σορών που θεωρείται ότι βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στους χώρους του πλοίου.

Στο μεταξύ, η τραγωδία δεν έχει τέλος καθώς ένας από τους δύτες έχασε τη ζωή του, την ώρα που αναζητούσε τους αγνοούμενους.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, πέντε λεπτά αφότου βούτηξε στη θάλασσα άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την παροχή οξυγόνου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε πως τη στιγμή που οι υπόλοιποι δύτες έσπευσαν να τον σώσουν ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και δεν ανέπνεε.

Το περασμένο σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκεούν - χίε επισκέφθηκε το λιμάνι όπου πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης, ώστε να βρεθεί στο πλευρό των οικογενειών των αγνοουμένων και να ενισχύσει το έργο των δυτών.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι οι υπόλοιποι αγνοούμενοι μπορεί να μη βρεθούν ποτέ καθώς αντικείμενα, ρούχα, ακόμα και στρώματα του πλοίου εντοπίστηκαν να επιπλέουν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το σημείο του ναυαγίου.

Για το λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί δίχτυα γύρω από το πλοίο ώστε να συγκρατήσουν οτιδήποτε μπορεί να απομακρυνθεί.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης